Hangerő módosítása

A hangerő módosításához kattintson a hang menüre a menüsávon, és mozgassa a hangerőcsúszkát balra vagy jobbra. A Némítás bejelölésével teljesen ki is kapcsolhatja a hangot.

Egyes billentyűzeteken vannak a hangerő szabályozására szolgáló billentyűk. Ezek általában stilizált hangszórókat ábrázolnak, amelyekből „hullámok” jönnek ki, és gyakran a funkcióbillentyűk közelében vannak. Laptopokon általában a funkcióbillentyűkön találhatók. Tartsa lenyomva az Fn billentyűt a használatukhoz.

Természetesen, ha külső hangszórókat használ, akkor azok hangerőszabályzói segítségével is módosíthatja a hangerőt. Egyes fülhallgatók szintén rendelkeznek hangerőszabályzóval.

Egyes alkalmazások hangerejének módosítása

Egy alkalmazás hangerejét úgy is módosíthatja, hogy az a többi alkalmazásra ne legyen hatással. Ez például akkor lehet hasznos, ha egyszerre hallgat zenét és böngészi a webet. A webböngésző hangerejét levéve a weboldalak hangjai ekkor nem zavarják a zenét.

Egyes alkalmazásokban a főablak is tartalmaz hangerőszabályzókat. Ha ilyen alkalmazást használ, akkor használja azt a hangerő módosítására. Ellenkező esetben kattintson a hang menüre a menüsávon, majd válassza a Hangbeállítások menüpontot. Nyissa meg az Alkalmazások lapot, és módosítsa az alkalmazás hangerejét.

Csak a hangot lejátszó alkalmazások lesznek felsorolva. Ha egy alkalmazás lejátszik ugyan hangot, de nincs felsorolva az ablakban, akkor nem támogatja a hangerőszabályzás ezen módját. Ebben az esetben nem fogja tudni megváltoztatni a hangerejét.