Másik mikrofon használata

Egy külső mikrofon segítségével cseveghet barátaival, beszélhet munkatársaival, hangfelvételeket készíthet vagy egyéb multimédiás alkalmazásokat használhat. A számítógépe vagy a webkamerája rendelkezhet beépített mikrofonnal, a külső mikrofon azonban általában jobb hangminőséget nyújt.

Ha mikrofonja kerek csatlakozóval rendelkezik, akkor csatlakoztassa a számítógép megfelelő aljzatába. A legtöbb számítógépen két aljzat van: egy a mikrofonoknak, és egy a hangszóróknak. A mikrofonaljzatot mikrofon ikon jelöli. A megfelelő aljzatba csatlakoztatott mikrofonok lesznek általában az alapértelmezettek. Ellenkező esetben az alábbi utasítások segítenek az alapértelmezett bemeneti eszköz kiválasztásában.

Ha USB mikrofonja van, akkor csatlakoztassa a számítógép bármely USB-portjába. Az USB mikrofonok önálló hangeszközökként működnek, és szükség lehet az alapértelmezésben használandó mikrofon megadására.

Alapértelmezett hangeszköz kiválasztása

  1. Kattintson a hang menüre a menüsávon, és válassza a Hangbeállítások elemet.

  2. A Bemenet lapon válassza ki az eszközt az eszközök listájából. A bemeneti szint jelzőjének reagálnia kell a hangjára.