Másik hangszóró vagy fülhallgató használata

Számítógépével használhat külső hangszórókat vagy fülhallgatókat is. A hangszórók általában hagyományos kerek (TRS) csatlakozóval vagy USB-n csatlakoznak.

Ha hangszórói vagy fülhallgatói hagyományos, kerek (TRS) csatlakozóval rendelkeznek, akkor csatlakoztassa a számítógép megfelelő aljzatába. A legtöbb számítógépen két aljzat van: egy a mikrofonoknak, és egy a hangszóróknak. A hangszóróaljzatot hangszóró ikon jelöli. A kerek csatlakozóba csatlakoztatott hangszórók vagy fülhallgatók lesznek általában az alapértelmezettek. Ellenkező esetben az alábbi utasítások segítenek az alapértelmezett eszköz kiválasztásában.

Egyes számítógépek támogatják a többcsatornás kimenetet a térhatású hanghoz Ez általában több TRS aljzatot használ, amelyek különböző színekkel vannak jelölve Ha nem biztos benne, hogy melyik csatlakozót melyik aljzatba kell csatlakoztatni, akkor tesztelheti a hangkimenetet a Hangbeállítások ablakban. Kattintson a hang menüre a menüsávon, majd válassza a Hangbeállítások menüpontot. Válassza ki a hangszórókat az eszközök listájából, majd nyomja meg a Hang tesztelése gombot. A felugró ablakban nyomja meg az egyes hangszóróknak megfelelő gombokat. A gombok megnyomásakor megszólal az annak megfelelő hangszóróhoz tartozó csatorna.

Ha USB-hangszórókat vagy fejhallgatókat, vagy USB-hangkártyába csatlakoztatott analóg fejhallgatókat használ, akkor csatlakoztassa azt egy USB-portba. Az USB-hangszórók külön hangeszközként működnek, és szükség lehet az alapértelmezetten használandó hangszórók megadására.

Alapértelmezett hangeszköz kiválasztása

  1. Kattintson a hang menüre a menüsávon, és válassza a Hangbeállítások elemet.

  2. A Kimenet lapon válassza ki az eszközt az eszközlistából.

Ha nem látja az eszközt a Kimenet lapon, akkor nézze meg a Hardver lapot. Válassza ki az eszközt, és próbáljon meg másik profilt használni.