Csatlakozás vezeték nélküli hálózatra

Ha számítógépe tartalmaz vezeték nélküli hálózati kártyát, akkor csatlakozhat a hatókörön belüli vezeték nélküli hálózatokhoz az internet eléréséhez, a helyi hálózaton megosztott fájlok eléréséhez stb.

  1. Ha a vezeték nélküli kártyához tartozik hardveres kapcsoló, akkor ellenőrizze, hogy az be van kapcsolva.

  2. Kattintson a hálózat ikonra a menüsávon, majd azon hálózat nevére, amelyhez csatlakozni kíván.

    Ha a hálózat neve nincs a listában, akkor próbálja a Több hálózat alatt elérhető listában megkeresni. Ha ekkor sem találja, akkor a hálózat hatókörön kívül lehet, vagy rejtett.

  3. Ha a hálózatot jelszó (titkosítási kulcs) védi, akkor adja meg a jelszót, amikor a program ezt kéri, és nyomja meg a Kapcsolódás gombot.

    Ha nem ismeri a kulcsot, akkor nézze meg a vezeték nélküli router vagy alapállomás alján, azok használati utasításában vagy kérdezze meg a vezeték nélküli hálózat üzemeltetőjétől.

  4. A hálózat ikon megjelenése megváltozik, mialatt a számítógép megpróbál csatlakozni a hálózatra.

  5. Ha a csatlakozás sikerül, az ikon sávokat fog ábrázolni egy pont fölött. Több sáv erősebb hálózati kapcsolatot jelez. Kevesebb sáv esetén a kapcsolat gyenge, és esetleg nem elég megbízható.

Ha a kapcsolódás nem sikerül, akkor a program bekérheti újra a jelszavát, vagy értesítheti a kapcsolat bontásáról. Ezt számos probléma okozhatja: lehet, hogy rossz jelszót adott meg, a vezeték nélküli jel túl gyenge, vagy a számítógép vezeték nélküli csatolójával van valamilyen probléma. További segítségért lásd a Vezeték nélküli hálózatok hibáinak elhárítása fejezetet.

Az erősebb kapcsolat nem feltétlenül jelenti azt, hogy az internetkapcsolat is gyorsabb, vagy a letöltési sebesség nagyobb lesz. A vezeték nélküli kapcsolat a számítógépet az internetkapcsolatot biztosító eszközhöz (router vagy modem) kapcsolja, de a két kapcsolat nem azonos, emiatt eltérő sebességgel működnek.