A megfelelő jelszót adtam meg, de így sem tudok csatlakozni

Ha biztos benne, hogy a megfelelő vezeték nélküli jelszót adta meg, de így sem tud csatlakozni a vezeték nélküli hálózathoz, akkor próbálkozzon a következőkkel:

 • Ellenőrizze újra, hogy a megfelelő jelszóval rendelkezik

  A jelszavak megkülönböztetik a kis- és nagybetűket, emiatt ellenőrizze, hogy nem írt-e véletlenül egy kisbetű helyett nagyot vagy fordítva.

 • Próbálja ki a hexadecimális vagy ASCII jelszókulcsot

  A megadott jelszó másként is leírható – hexadecimális karakterek (0–9, a-f) jelszókulcsnak hívott sorozataként. Minden jelszóhoz tartozik egy azzal egyenértékű jelszókulcs. Ha hozzáfér a jelszó/jelmondat mellett a jelszókulcshoz is, akkor próbálja meg beírni a jelszókulcsot. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő vezeték nélküli biztonsági beállítást választja ki, amikor a program bekéri a jelszót (például válassza a WEP 40/128 bites kulcsot, ha a 40 karakteres jelszókulcsot írja be egy WEP-titkosítású kapcsolathoz).

 • Próbálja meg vezeték nélküli csatolóját ki, majd újra bekapcsolni

  Néha a vezeték nélküli csatolók beragadnak, vagy olyan kisebb problémát észlelnek, ami miatt nem csatlakoznak. Próbálja meg a csatolót ki, majd újra bekapcsolni – további információkért lásd: Vezeték nélküli hálózatok hibáinak elhárítása.

 • Ellenőrizze, hogy a megfelelő vezeték nélküli biztonsági szolgáltatást használja

  Amikor a program a vezeték nélküli biztonsági szolgáltatás jelszavát kéri, akkor kiválaszthatja a használandó vezeték nélküli biztonsági szolgáltatás típusát. Győződjön meg róla, hogy a router vagy vezeték nélküli bázisállomás által használtat választja. Ez általában alapesetben ki van választva, de néha nem sikerül a felismerése. Ha nem tudja, melyik a megfelelő beállítás, akkor próbálgassa végig a lehetőségeket.

 • Ellenőrizze, hogy vezeték nélküli csatolója megfelelően támogatott-e

  Néhány vezeték nélküli csatoló nem megfelelően támogatott. Ezek megjelennek vezeték nélküli kapcsolatként, de nem tudnak a hálózathoz csatlakozni, mert illesztőprogramjuk képtelen erre. Próbáljon meg alternatív illesztőprogramot keresni, vagy további beállításokat végrehajtani (például egy másik firmware telepítése). További információkért lásd: Vezeték nélküli hálózatok hibáinak elhárítása.