Miért bontja folyamatosan a kapcsolatot a vezeték nélküli hálózatom?

Előfordulhat, hogy a vezeték nélküli kapcsolata akkor is bontásra kerül, ha ezt nem akarta. A számítógép normális esetben megpróbál azonnal újracsatlakozni a hálózathoz (a menüsávon a hálózat ikon elkezd pulzálni az újracsatlakozás közben), de ez zavaró lehet, különösen ha éppen használta az internetet.

Gyenge vezeték nélküli jel

A vezeték nélküli hálózati kapcsolat bontásának gyakori oka, hogy a jelerősség nem elegendő. A vezeték nélküli hálózatok hatóköre korlátozott, így ha túl messze van a vezeték nélküli bázisállomástól, akkor a jel gyenge lehet a kapcsolat fenntartásához. Az Ön és a bázisállomás közti falak és más objektumok is gyengíthetik a jelet.

A hálózati ikon a menüsávon megjeleníti a vezeték nélküli jel erősségét. Ha a jel gyengének tűnik, próbáljon közelebb menni a vezeték nélküli bázisállomáshoz.

A hálózati kapcsolat nem jön létre megfelelően

Néha a vezeték nélküli hálózathoz csatlakozáskor először úgy tűnhet, hogy sikeresen csatlakozott, de nem sokkal később a kapcsolat megszakad. Ez akkor történhet meg, ha a számítógép csak részlegesen kapcsolódik a hálózathoz. A kapcsolat ilyenkor létrejön, de valamiért nem sikerül befejezni a kapcsolódást, és az megszakad.

Ennek oka lehet, hogy hibás vezeték nélküli jelszót adott meg, vagy a számítógépének nem engedélyezett a hálózatra csatlakozás (például mert a hálózat felhasználónevet kér a bejelentkezéshez).

Megbízhatatlan vezeték nélküli hardver/illesztőprogramok

Egyes vezeték nélküli hálózati hardverek kissé megbízhatatlanok. A vezeték nélküli hálózatok bonyolultak, így a vezeték nélküli csatolók és bázisállomások néha kisebb problémákba ütköznek, és eldobják a kapcsolatot. Ez zavaró, de sok eszközzel rendszeresen megtörténik. Ha a vezeték nélküli kapcsolata rendszeresen megszakad, akkor ez lehet az egyetlen ok. Ha ez folyamatosan bekövetkezik, akkor fontolja meg más hardver beszerzését.

Forgalmas vezeték nélküli hálózatok

A forgalmas helyeken (például egyetemeken és kávézókban) lévő vezeték nélküli hálózatokra gyakran sok számítógép próbál egyszerre csatlakozni. Néha ezek a hálózatok túlterhelődnek, és képtelenek kezelni a csatlakozni próbáló összes számítógépet, így néhány kapcsolata megszakad.