Új felhasználói fiók hozzáadása

Több felhasználói fiókot is létrehozhat a számítógépén. Készítsen mindenkinek saját felhasználói fiókot családjában vagy munkahelyén. Minden felhasználónak lesz saját mappája, dokumentumai és beállításai.

 1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

 2. Nyissa meg a Felhasználói fiókok panelt.

 3. Felhasználói fiókok hozzáadásához rendszergazdai jogosultságokra van szüksége. Nyomja meg a Feloldás gombot a jobb felső sarokban, és adja meg jelszavát.

 4. Új felhasználó létrehozásához a felhasználók bal oldali listájában kattintson a + gombra.

 5. Ha azt szeretné, hogy az új felhasználónak legyen rendszergazda hozzáférése, akkor válassza a Rendszergazda fióktípust. A rendszergazdák mindent megtehetnek, például hozzáadhatnak vagy törölhetnek felhasználókat, telepíthetnek szoftvereket és illesztőprogramokat, és megváltoztathatják a dátumot és az időt.

 6. Írja be az új felhasználó teljes nevét. A felhasználónév automatikusan kitöltésre kerül a teljes név alapján. Az alapértelmezett általában megfelelő, de meg is változtathatja.

 7. Nyomja meg a Létrehozás gombot.

 8. A fiók először le lesz tiltva, amíg be nem állítja a felhasználó jelszavát. A Bejelentkezési beállítások alatt kattintson a Fiók letiltva gombra a Jelszó mellett. Használja a Művelet legördülő lista Jelszó beállítása most pontját a jelszó beállításához. Kérje meg a felhasználót a jelszava beírására az Új jelszó és a Jelszó megerősítése mezőkbe. További információkért lásd: Válasszon biztonságos jelszót.

  Ezen kívül az Új jelszó mező melletti gombra kattintva egy véletlenszerűen generált, biztonságos jelszót választhat. Ezek a jelszavak nehezen kitalálhatók, de nehéz őket megjegyezni, ezért legyen óvatos.

 9. Kattintson a Módosítás gombra.

A Felhasználói fiókok ablakban a fiók képének megváltoztatásához rákattinthat a képre a felhasználó neve mellett. Ez a kép fog megjelenni a bejelentkezési ablakban. A GNOME biztosít néhány alapértelmezett képet, illetve választhat a saját képei közül, vagy készíthet egyet a webkamerájával.