Az asztal megosztása

Lehetővé teheti másoknak, hogy egy asztalmegjelenítő alkalmazás segítségével megjelenítsék és irányítsák asztalát egy másik számítógépről. Az Asztal megosztása beállítóablakban lehetővé teheti másoknak az asztala elérését, és megadhatja a biztonsági beállításokat is.

  1. A Dashban nyissa meg az Asztal megosztása alkalmazást.

  2. A Más felhasználók láthatják az asztalát jelölőnégyzet bejelölésével engedélyezheti, hogy mások megjelenítsék az asztalát. Ez azt jelenti, hogy mások megpróbálhatnak csatlakozni a számítógépéhez, és láthatják képernyője tartalmát.

  3. A Más felhasználók irányíthatják az asztalát jelölőnégyzet bejelölésével engedélyezheti, hogy mások felügyeljék az asztalát. Ez azt jelenti, hogy mások mozgathatják az egérmutatóját, alkalmazásokat futtathatnak és fájlokat böngészhetnek a számítógépén, az éppen Ön által használt biztonsági beállításoktól függően.

Biztonság

Gondolja át az egyes biztonsági beállítások használatának következményeit, mielőtt engedélyezi azokat.

Hozzáférés megadása a gépéhez

Ha szeretné eldönteni, hogy egy adott személynek engedélyezi-e a hozzáférést az asztalához, jelölje be a Meg kell erősítenie minden kapcsolódást a számítógéphez négyzetet. Ha ezt kikapcsolja, akkor a rendszer nem kérdez rá, hogy engedélyezi-e a hozzáférést a számítógépéhez annak, aki éppen ezzel próbálkozik.

Ez a beállítás alapesetben engedélyezve van.

Jelszó engedélyezése

A felhasználónak meg kell adnia ezt a jelszót négyzet kiválasztásával megkövetelheti másoktól jelszó használatát a számítógépéhez való csatlakozás előtt. Ha nem használja ezt a beállítást, akkor bárki megpróbálhatja megjeleníteni az asztalát.

Ez a beállítás alapesetben le van tiltva, de engedélyezze, és adjon meg egy jelszót.

Asztalának elérhetővé tétele az interneten keresztül

Ha routere támogatja az UPnP Internet Gateway Device Protocolt, és ez engedélyezett, akkor lehetővé teheti az asztala megjelenítését a helyi hálózaton kívülről is. Ennek engedélyezéséhez jelölje be az UPnP router automatikus beállítása portok megnyitására és továbbítására négyzetet. Ennek alternatívájaként a routert saját kezűleg is beállíthatja.

Ez a beállítás alapesetben le van tiltva.

Értesítésiterület-ikon megjelenítése

Ahhoz, hogy az asztalát éppen megjelenítő felhasználót leválaszthassa, engedélyeznie kell ezt a beállítást. Ha a Mindig beállítást választja, akkor ez az ikon attól függetlenül látható lesz, hogy éppen megjeleníti-e valaki az asztalát.

Ha ez a beállítás le van tiltva, akkor a biztonsági beállításoktól függően lehetséges, hogy valaki az Ön tudomása nélkül kapcsolódjon asztalához.