Nézetbeállítások a Fájlokban

Módosíthatja az új mappák alap nézetét, a fájlok és mappák rendezési sorrendjét, az ikon- és tömör nézetek nagyítási szintjét, és hogy a fájlok megjelenjenek-e a fa oldalnézetben. Mialatt a Fájlok van nyitva, válassza a Fájlok ▸ Beállítások menüpontot a felső sávon, majd válassza a Nézetek lapot.

Alapértelmezett nézet

Új mappák megjelenítése

Alapesetben az új mappák ikonnézetben jelennek meg. Ha a listanézetet szeretné inkább használni, akkor itt beállíthatja azt alapértelmezésként. Ennek alternatívájaként minden mappához eltérő nézetet választhat tallózás közben az eszköztár Elemek megjelenítése listaként vagy Elemek megjelenítése ikonrácsként gombjaival.

Elemek rendezése

A mappákban használt alapértelmezett rendezési sorrend módosítható az Elemek rendezése legördülő listával a tulajdonságok közt a név, fájlméret, fájltípus, illetve az utolsó módosítás, az utolsó elérés vagy a kukába dobás ideje szerinti rendezéshez.

Módosíthatja a fájlok rendezési sorrendjét az egyes mappákban az eszköztár Nézetbeállítások gombjának megnyomásával, és a Név szerint, Méret szerint, Típus szerint vagy Módosítás dátuma szerint egyikének kiválasztásával, vagy listanézetben az oszlopfejlécekre kattintással. Ez a menü csak az aktuális mappára van hatással.

Mappák mindig a fájlok előtt

Alapesetben a fájlkezelő már nem a fájlok előtt jeleníti meg az összes mappát. Az összes mappa a fájlok előtti megjelenítéséhez kapcsolja be ezt a beállítást.

Rejtett fájlok és biztonsági másolatok megjelenítése

A fájlkezelő alapesetben nem jeleníti meg a rejtett fájlokat. A rejtett fájlok ezzel a beállítással mindig megjeleníthetők.

A rejtett fájlokat egy ablakban is megjelenítheti az eszköztár Megjelenítési beállítások menüjének Rejtett fájlok megjelenítése pontját kiválasztva.

Ikonnézet alapbeállításai

Alapértelmezett nagyítás

Az ikonnézetben növelheti vagy csökkentheti az ikonok és szöveg alapértelmezett méretét. Ezt a beállítást az egyes mappákban az eszköztár Nézetbeállítások gombjának használatával, majd a Nagyítás, Kicsinyítés vagy Normál méret kiválasztásával is módosíthatja. Ha gyakran módosítja a nagyítási szintet, akkor ezen beállítás használatával megadhatja az alapbeállítást.

Az ikonnézetben a nagyítási szinttől függően több vagy kevesebb felirat jelenik meg.

Listanézet alapbeállításai

Alapértelmezett nagyítás

A listanézetben növelheti vagy csökkentheti az ikonok és szöveg méretét. Ezt a beállítást az egyes mappákban az eszköztár Nézetbeállítások gombjának használatával, majd a Nagyítás, Kicsinyítés vagy Normál méret kiválasztásával is módosíthatja.