A merevlemez teljesítményének tesztelése

A merevlemez sebességének tesztelése:

  1. Nyissa meg a Lemezek alkalmazást a Dashból.

  2. Válassza ki a merevlemezt a Lemezmeghajtók listájából.

  3. Kattintson a fogaskerék ikonra, és válassza a Meghajtó teljesítménytesztelése menüpontot.

  4. Nyomja meg a Teljesítményteszt indítása gombot, és igényeinek megfelelően módosítsa az Átviteli sebesség és Hozzáférési idő paramétereket.

  5. Nyomja meg a Teljesítményteszt indítása gombot az adatok olvasási sebességének teszteléséhez. Ehhez rendszergazdai jogosultságok szükségesek. Írja be jelszavát, vagy a kért rendszergazdai fiók jelszavát.

    Ha az Olvasási/írási teljesítményteszt indítása jelölőnégyzet be van jelölve, akkor az adatok olvasási és írási sebessége is tesztelésre kerül. Az utóbbi lehetőség tovább fog tartani.

A teszt befejeződésekor az eredmények megjelennek a grafikonon. A zöld pontok és csatlakozó vonalak a mintavételeket jelölik, ezek a jobb tengelynek felelnek meg, amely a hozzáférési időt jeleníti meg a vízszintes tengelyen ábrázolt eltelt idő függvényében. A kék vonal az olvasási sebességet képviseli, míg a vörös az írásit, ezek adat-hozzáférési sebességként jelennek meg a bal tengelyen, a tányér külsejétől indulva bejárt lemez százalékos arányának függvényében az alsó tengelyen.

A grafikon alatt megjelennek a minimális, maximális és átlagos olvasási és írási sebességek, az átlagos hozzáférési idő és az utolsó teljesítményteszt óta eltelt idő.