Podcastok és internetes rádióállomások hallgatása

A Podcastok előre felvett műsorok, melyeket letölthet és meghallgathat a számítógépén vagy hordozható zenelejátszóján. Több ezer podcast érhető el, és a legtöbb ingyenesen letölthető.

A Rhythmbox zenelejátszót használhatja podcastok letöltésére és lejátszására; ehhez a Rhythmbox ablakának Gyűjtemény szakaszában válassza a Podcastok elemet. A podcastok kezeléséről bővebb információkat talál a Rhythmbox súgójában. Ennek alternatívájaként dedikált podcastkezelőket is használhat, mint például a gPodder vagy a PenguinTV.

Az internetes rádióadások élő műsorok, hasonlóak a hagyományos rádióadáshoz, de ezeket az interneten keresztül sugározzák. A Rhythmbox zenelejátszó alkalmazást használhatja internetes rádióállomások hallgatására; ehhez a Rhythmbox ablakában a Gyűjtemény szakaszból válassza a Rádió lehetőséget. További részletekért nézze meg a Rhythmbox súgóját.

A RealAudio műsorok kezelését a Rhythmbox nem támogatja, néhány internetes rádióállomás ezt a formátumot használja. Az ilyen műsorok hallgatásához telepítse a RealPlayert.