Zenefájlok konvertálása

A CD-ről a számítógépre beolvasott zenét egy adott hangformátumban kell tárolni. A Rhythmbox alapértelmezésben az Ogg Vorbis (.ogg vagy .oga) formátumot használja. Ezt a „Másolás CD-ről” fejezet részletezi.

Nem minden hordozható zenelejátszó képes az Ogg Vorbis formátumú fájlok lejátszására; például az iPodok nem képesek lejátszani ezt a formátumot. Ebben az esetben olyan formátumúra kell konvertálnia a zeneszámokat, melyet az adott hordozható zenelejátszó képes kezelni. A kapható hordozható zenelejátszók majdnem mindegyike képes az MP3 formátum lejátszására, ez általában jó választás.

Létező hangfájlokat más formátumokba a Sound Converter alkalmazással tud átkonvertálni. A kimeneti formátum megadható az alkalmazás beállítások ablakában.

A hang CD-k számítógépre másolásához a Rhythmbox által használt alapértelmezett formátum megváltoztatható. Kattintson a SzerkesztésBeállításokZene menüpontjára, majd változtassa meg az Előnyben részesített formátum beállítást a kívánt formátumra. Ha a jövőben hang CD-t másol át a számítógépre, az az új formátumban kerül tárolásra.

[Megjegyzés]

Ha az MP3 lehetőséget nem látja az Előnyben részesített formátum listában, akkor telepítse a gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse csomagot, és indítsa újra a Rhythmbox zenelejátszót. Ezután az Előnyben részesített formátum listában meg kell jelennie a CD minőség, MP3 (.mp3 típus) lehetőségnek.