Zene letöltése az internetről

Számos weboldal, ahol zenéket vásárolhat és letölthet a számítógépére, úgy van megtervezve, hogy csak a Microsoft Windows rendszerrel használható. Ennek eredményeként egyes szolgáltatások nem működnek Ubuntu alatt.

Az Ubuntu a legtöbb hangformátumot képes lejátszani, például az MP3, WMA és AAC formátumokat. Nem képes viszont lejátszani a DRM (Digital Rights Management) védelmet tartalmazó fájlokat, melyekkel az üzletek korlátozzák a zeneszámok lejátszását. Ha ilyen védelmet tartalmazó zeneszámot tölt le, az Ubuntun nem lesz képes ezeket lejátszani. Az iTunes zeneáruházból származó zeneszámok nagy része ilyen védelmet tartalmaz, és nem játszható le.

A Jamendo és a Magnatune honlapok korlátlan felhasználású (DRM-mentes) zenét kínálnak. Ezekből az online zeneáruházakból vásárolhat zeneszámokat, vagy közvetlenül használhatja erre a célra a Rhythmbox zenelejátszót, ha a szükséges bővítmények elérhetők (bővebb információkért tekintse meg a Rhythmbox súgóját).

[Figyelem]

A szerzői jogvédelem alatt álló zenék illegális letöltése az internetről a legtöbb országban bűncselekmény. Mielőtt lementené ezeket a zeneszámokat a számítógépére, ellenőrizze, hogy legálisan tölti-e le az adott zeneszámot.