Fájlkezelő előnézet-beállításai

A fájlkezelő bélyegképeket készít a kép-, video- és szövegfájlok előnézetéhez. Az előnézetek lassúak lehetnek nagy fájlok esetén vagy hálózatok használatakor, így személyre szabhatja a használatukat. Bármely fájlkezelő ablakban válassza a Szerkesztés ▸ Beállítások menüpontot, majd az Előnézet lapot.

Alapesetben minden előnézet csak a számítógépen vagy csatlakoztatott külső meghajtókon található helyi fájlokhoz készül. A fájlkezelő képes más számítógépeken található fájlok tallózására a helyi hálózaton vagy az interneten. Ha gyakran tallóz a helyi hálózaton lévő fájlokat, és a hálózat elég gyors, akkor beállíthat néhány előnézeti beállítást Mindig értékűre.

Szövegfájlok

A sima szövegfájlok ikonja egy papírdarabra hasonlít, amelyen írás van. A fájlkezelő automatikusan kinyeri a fájl szövegének első néhány sorát, és megjeleníti az ikonban. Ezt a szolgáltatást be- vagy kikapcsolhatja, vagy korlátozhatja használatát a számítógépén és a helyi külső meghajtókon lévő fájlokra.

Egyéb megtekinthető fájlok

A fájlkezelő képes automatikusan létrehozni bélyegképeket a képekhez, videókhoz, PDF-fájlokhoz és sok más további fájltípushoz. Az egyéni fájltípusokat használó alkalmazások bélyegkép-szolgáltatást is nyújthatnak az általuk létrehozott fájlokhoz. Ezt a szolgáltatást be- vagy kikapcsolhatja, vagy korlátozhatja használatát a számítógépén és a helyi külső meghajtókon lévő fájlokra. A bélyegképek létrehozását korlátozhatja is bizonyos fájlméret alatti fájlokra.

Mappák

Ha a fájlméreteket megjelenítteti a listanézet oszlopaiban vagy az ikonfeliratokban, akkor a mappák megjelenítik az általuk tartalmazott fájlok és mappák számát. A mappák elemeinek megszámolása lassú lehet, különösen nagyon nagy mappák vagy hálózat használata esetén. Ezt a szolgáltatást be- vagy kikapcsolhatja, vagy korlátozhatja használatát a számítógépén és a helyi külső meghajtókon lévő fájlokra.