Fájlkezelő megjelenítési beállításai

Befolyásolhatja a fájlok fájlkezelőben történő megjelenítésének különböző jellemzőit, beleértve a feliratokat az ikonok alatt és a dátumok formázását. Bármely fájlkezelő ablakban válassza a Szerkesztés ▸ Beállítások menüpontot, és a Megjelenítés lapot.

Ikonfeliratok

Ikonok a fájlkezelőben feliratokkal

Az ikonnézet használatakor extra információkat jeleníttethet meg a fájlokról és mappákról az ikonok alatti feliratokban. Ez akkor hasznos, ha például gyakran kell megjelenítenie a fájl tulajdonosát, vagy utolsó módosítási dátumát.

Ahogy kinagyítja a mappanézetet (a Nézet menü alatt), a fájlkezelő egyre több és több információt jelenít meg a feliratokban. Legfeljebb három fajta információt jeleníthet meg a feliratokban. Az első a legtöbb nagyítási szinten megjelenik, az utolsó csak a nagyon nagy méreteknél.

Az ikonfeliratokban megjeleníthető információk megegyeznek a listanézet oszlopaiban megjeleníthetőkkel. További részletekért lásd: Fájlkezelő listaoszlopainak beállításai.

Ha a fájlkezelő ablak nyitva van, az ikonfelirat módosításainak életbe lépéséhez szükség lehet az újratöltésre. Válassza a Nézet ▸ Újratöltés menüpontot, vagy nyomja meg a Ctrl+R kombinációt.

A dátum formátuma

A fájlok elérési és módosítási idői megjeleníthetők az ikonfeliratokban vagy a listanézet oszlopaiban. A Formátum legördülő listából kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb dátumformátumot. Az elérhető formátumok közé egy részletes (a kézzel írotthoz hasonló), egy nemzetközi szabványos formátum, és egy relatív kifejezéseket (mint a ma és tegnap) használó formátum tartozik. A legördülő lista példákkal jeleníti meg a formátumot, az aktuális dátum és idő kijelzésével az adott formátumban.