Alternatív billentyűzetkiosztások használata

A különböző nyelvekhez több száz billentyűzetkiosztás készült. Még egyetlen nyelv esetén is több kiosztás van, például angol nyelvhez a Dvorak kiosztás. Billentyűzetének viselkedése megváltoztatható, a billentyűkre nyomtatott betűktől és szimbólumoktól függetlenül átállítható másik kiosztás használatára. Ez több nyelv használata közti gyakori váltás esetén hasznos.

  1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

  2. A Személyes szakaszban válassza a Billentyűzetkiosztás ikont.

  3. Nyomja meg a + gombot, válasszon egy kiosztást, és nyomja meg a Hozzáadás gombot. Legfeljebb négy kiosztást vehet fel.

Bármely kiosztás képét megjelenítheti. Válassza ki a listából a kiosztást, majd nyomja meg az előnézet gombot, vagy a kiosztás hozzáadásakor megjelenő felugró ablak Előnézet gombját.

Több kiosztás hozzáadása után gyorsan válthat köztük a menüsáv billentyűzetkiosztás ikonjának segítségével. A menüsáv megjeleníti az aktuális kiosztás rövid azonosítóját, például a szabványos magyar kiosztás esetén a hu szöveget. Kattintson a kiosztásjelzőre, és válassza ki a megjelenő menüből a használandó kiosztást.

Több kiosztás használatakor eldöntheti, hogy minden ablak ugyanazt a kiosztást használja-e, vagy minden ablak más-más kiosztást. Az eltérő kiosztás használata akkor lehet hasznos, ha például egy szövegszerkesztő ablakban másik nyelven ír egy cikket. Az egyes ablakokhoz kiválasztott kiosztás ilyenkor megmarad az ablakok közti váltáskor.

Alapesetben az új ablakok az alap billentyűzetkiosztást használják. Ehelyett dönthet úgy is, hogy az utoljára használt ablak kiosztását használják. Az alap kiosztás a listában elsőként jelenik meg. A listában a kiosztásokat a és gombok használatával mozgathatja.

Egyéni beállítások

Szüksége lehet bizonyos szimbólumok felvételére adott billentyűkre, vagy módosíthatja az egyéni beállításokat és viselkedési módokat. Ezeket a Beállítások gomb megnyomásával érheti el.