E-mailek

Ha elmentette az e-mailjeit Windowson, importálhatja azokat az Evolution levelezőprogramba. A következő útmutató feltételezi, hogy az importálni kívánt e-mailjeit a Mozilla Thunderbird programmal exportálta, ahogy az „E-mailek előkészítése exportálásra a Mozilla Thunderbird segítségével” fejezetben le van írva:

  1. Start Evolution by pressing ApplicationsInternetEvolution Mail.

  2. Válassza a FájlImportálás... menüpontot az Evolution importáló varázsló elindításához. Ezután kattintson az Előre gombra.

  3. Válassza az Egyetlen fájl importálása lehetőséget, majd kattintson az Előre gombra.

  4. Kattintson a Fájlnév: melletti (Nincs) négyzetre, keresse és nyissa meg azt a mappát, amelybe e-mailjeit mentette.

  5. Nyissa meg a Local Folders mappát, amely a Mail mappában található, és keressen olyan fájlneveket, mint például Inbox, Unsent Messages és Sent. Ha e-mailjeit nem a Local Folders területen tárolta, akkor válassza ki a megfelelő mappát a Mail alatt. Válasszon egy fájlt, és nyomja meg a Megnyitás gombot. Ha sok e-mailje van, akkor várnia kellhet egy ideig annak ellenőrzésére, mielőtt folytathatná.

  6. A Fájltípusnál válassza a Berkeley mailbox (mbox) lehetőséget. Kattintson az Előre gombra.

  7. Válassza ki a mentett e-mailek másolásához használandó helyet a Célmappa gomb megnyomásával. Ez alapértelmezésben a Beérkezett üzenetek mappa, amely az e-mailek ajánlott célpontja. Ezután nyomja meg a Tovább gombot.

  8. Kattintson az Importálás gombra a levelei importálásához. A folyamat hosszú ideig tarthat, ha sok levele van. A másolás befejeződése után a levelei azonnal elérhetők lesznek.