Miért nem ismeri fel a számítógép a zenelejátszómat?

Ha a számítógéphez csatlakoztatott zenelejátszója (MP3-lejátszó stb.) nem jelenik meg a zenelejátszó alkalmazásban, akkor lehet, hogy nem lett megfelelően felismerve zenelejátszóként.

Próbálja meg kihúzni a számítógépből, majd visszadugni. Ha ez nem segít, akkor nyissa meg a Fájlkezelőt. Az oldalsávban látnia kell a lejátszót az Eszközök alatti listában. Kattintson rá a zenelejátszó mappájának megnyitásához. Ezután válassza a Fájl ▸ Új dokumentum ▸ Üres dokumentum menüpontot, írja be az .is_audio_player kifejezést, és nyomja meg az Enter billentyűt (a pont és az aláhúzások fontosak, és csak kisbetűket használjon). Ez a fájl megadja a számítógépnek, hogy az eszközt zenelejátszóként ismerje fel.

Keresse meg a zenelejátszót a Fájlkezelő oldalsávjában, és válassza le (kattintson rá a jobb egérgombbal, és válassza a Kiadás menüpontot). Húzza ki, majd dugja be újra. Most már a zenegyűjteményt kezelő programnak fel kell ismernie a zenelejátszót. Ellenkező esetben zárja be a zenegyűjteményt kezelő programot, és próbálja újra elindítani.

Ezek az utasítások nem használhatók iPodok és néhány más zenelejátszó esetén. Ha a zenelejátszó USB-háttértároló eszköz, akkor igen. Ez a készülék használati utasításából tudható meg.

Ha újra megnyitja a zenelejátszó mappáját, akkor az .is_audio_player fájlt nem fogja látni. Ennek oka, hogy a fájl nevét kezdő pont a Fájlkezelőt a fájl elrejtésére utasítja. A Nézet ▸ Rejtett fájlok megjelenítése menüpontot kiválasztva ellenőrizheti a fájl meglétét.