Fájlok és mappák tallózása

A Fájlok alkalmazás segítségével tallózhatja a számítógépén található fájlokat. Segítségével kezelheti a tárolóeszközökön (például külső merevlemezeken), fájlkiszolgálókon és hálózati megosztásokon lévő fájlokat.

A fájlkezelő elindításához válassza a Fájlok alkalmazást az Indítóban. Fájlokat és mappákat a Dashban is ugyanúgy kereshet, mintha alkalmazásokat keresne. Ezek a Fájlok és mappák fejléc alatt jelennek meg.

Mappák tartalmának felfedezése

A fájlkezelőben a mappákra duplán kattintva megjelenik azok tartalma, a fájlokra duplán kattintva azok megnyílnak a fájltípushoz tartozó alap alkalmazásban. A mappán jobb egérgombbal kattintva megnyithatja azt új ablakban vagy új lapon.

A fájlok és mappák listája fölötti útvonalsáv megjeleníti az éppen látható mappát, beleértve a szülőmappáit is. Kattintson egy szülőmappára az útvonalsávon az adott mappába ugráshoz. Kattintson bármely mappára a jobb egérgombbal az útvonalsávon az új lapon vagy ablakban való megnyitásához, másolásához vagy áthelyezéséhez, illetve tulajdonságainak megjelenítéséhez.

Ha gyorsan egy fájlra akar ugrani az éppen megjelenített mappában, akkor kezdje el begépelni a fájl nevét. Az ablak tetején megjelenik egy keresőmező, és a keresett kifejezésre illeszkedő első fájl kijelölésre kerül. Nyomja meg a Lefelé nyíl billentyűt, vagy görgessen az egérgörgőn a keresett kifejezésre illeszkedő következő fájlra ugráshoz.

Az oldalsávból gyorsan elérheti az általános helyeket. Ha nem látja az oldalsávot, akkor kattintson a lefelé gombra az eszköztáron, és válassza az Oldalsáv megjelenítése menüpontot. A gyakran használt mappákra könyvjelzőket is készíthet, ezek is az oldalsávban jelennek meg. Ehhez használja a Könyvjelzők menüt, vagy húzzon egy mappát az oldalsávra.