Az egérmutató nem mozog

Ellenőrizze, hogy az egér be van-e dugva

Ha az egér kábellel csatlakozik, akkor ellenőrizze, hogy teljesen be van-e dugva a számítógépbe.

Ha USB egér (téglalap alakú csatlakozóval), akkor próbálja meg másik USB-portba csatlakoztatni. Ha PS/2-es egér (kis kerek, hat tűs csatlakozóval), akkor győződjön meg róla, hogy a zöld egérportba van csatlakoztatva, és nem a lila billentyűzetportba. Ha nem volt bedugva, akkor lehet, hogy újra kell indítani a számítógépet.

Ellenőrizze, hogy a számítógép felismerte az egeret

 1. Nyomja meg a Ctrl+Alt+T billentyűkombinációt a Terminál megnyitásához.

 2. A terminálablakban adja ki az xsetpointer -l | grep Pointer parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

 3. Megjelenik az egéreszközök rövid listája. Ellenőrizze, hogy legalább egy elem mellett az [XExtensionPointer] szerepel, és hogy az egyik [XExtensionPointer] elemtől balra szerepel az egér neve.

 4. Ha nincs olyan bejegyzés, amely az egér nevét és az [XExtensionPointer] kifejezést tartalmazza, akkor az egeret nem ismerte fel a számítógép. Ha a bejegyzés létezik, akkor az egeret felismerte a számítógép. Ebben az esetben ellenőrizze, hogy az egér be van-e dugva, és működőképes állapotban van-e.

Ha az egér soros (RS-232) csatlakozóval rendelkezik, akkor további lépésekre lehet szükség a beüzemeléséhez. Ezek a lépések az egér gyártójától vagy típusától függenek.

Az egérfelismeréssel kapcsolatos problémák megoldása bonyolult lehet. Kérjen támogatást a disztribúciója készítőitől vagy rendszergazdájától, ha úgy gondolja, hogy az egér felismerése nem megfelelő.

Ellenőrizze, hogy az egér valóban működik-e

Csatlakoztassa az egeret egy másik számítógéphez, és ellenőrizze, hogy működik-e.

Ha az egér optikai és be van kapcsolva, akkor az aljának világítania kell. Ha nem világít, akkor ellenőrizze, be van-e kapcsolva. Ha igen és így sem világít, akkor az egér hibás lehet.

Vezeték nélküli egér ellenőrzése

 • Győződjön meg róla, hogy az egér be van kapcsolva. Az egér alján gyakran található egy kapcsoló az egér teljes kikapcsolásához, hogy szállítás közben ne ébredjen fel folyton.

 • Ha Bluetooth egeret használ, akkor győződjön meg róla, hogy párosította egerét a számítógéppel. Lásd: Csatlakoztassa számítógépét Bluetooth eszközökhöz.

 • Kattintson egy gombbal, és ellenőrizze, hogy az egérmutató megmozdul-e. Egyes vezeték nélküli egerek energiatakarékossági okból kikapcsolnak, és egy gomb megnyomásáig nem reagálnak. Lásd: Az egér késleltetéssel kezd működni.

 • Ellenőrizze, hogy az egér akkumulátora fel van-e töltve.

 • Győződjön meg róla, hogy a vevő teljesen be van-e dugva a számítógépbe.

 • Ha az egér és a vevő eltérő rádiócsatornán működnek, akkor állítsa mindkettőt azonos csatornára.

 • A kapcsolat létrehozásához szükség lehet egy gomb megnyomására az egéren, a vevőn vagy mindkettőn. Az egér használati utasításának részletesebb utasításokat kell tartalmaznia ilyen esetekre.

A legtöbb rádiós egérnek automatikusan működnie kell a számítógéphez csatlakoztatásakor. Ha Bluetooth vagy infravörös vezeték nélküli egere van, akkor szükség lehet további lépésekre a beüzemeléséhez. A lépések az egér gyártójától vagy típusától függhetnek.