További szoftvertárolók felvétele

Szoftverek az alapértelmezett Ubuntu tárolók mellett harmadik féltől származó forrásokból is elérhetők. Ha ilyen harmadik féltől származó szoftvertárolóból szeretne telepíteni, akkor azt fel kell vennie az Ubuntu által elérhető tárolók listájára.

Csak olyan forrásokból adjon hozzá tárolókat, amelyekben megbízik!

A harmadik féltől származó tárolók biztonságát vagy megbízhatóságát nem ellenőrzik az Ubuntu fejlesztői, így azok a számítógépére káros programokat is tartalmazhatnak.

További tárolók telepítése

  1. Kattintson az Ubuntu szoftverközpont ikonjára az Indítón, vagy keressen rá a szoftverközpont szóra a Dash keresősávjában.

  2. A Szoftverközpont elindítása után válassza a Szerkesztés ▸ Szoftverforrások menüpontot.

  3. A program megkéri jelszavának megadására. Ezután váltson az Egyéb szoftver lapra.

  4. Nyomja meg a Hozzáadás gombot, és adja meg a tároló APT sorát. Ez a tároló weboldaláról elérhető, és a következőhöz hasonlóan néz ki:

    deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ vivid main

  5. Nyomja meg a Forrás hozzáadása gombot, majd zárja be a Szoftverforrások ablakot. Az Ubuntu szoftverközpont ezután megkeresi a frissítéseket a szoftverforrásokban.

A Canonical Partner tároló aktiválása

A Canonical Partner tároló tartalmaz néhány olyan alkalmazást, amelyek ingyenesen használhatók, de zárt forrásúak. Ezek közé olyan szoftverek tartoznak, mint a Skype, Adobe Reader és az Adobe Flash bővítmény. Az ebben a tárolóban található szoftverek megjelennek az Ubuntu szoftverközpont találati listáin, de nem lesznek telepíthetők a tároló engedélyezéséig.

A tároló engedélyezéséhez kövesse a fenti lépéseket a Szoftverforrások Egyéb szoftverek lapjának megnyitásához. Ha látja a Canonical Partnerek tárolót a listában, akkor jelölje be azt, és zárja be a Szoftverforrások ablakot. Ha nem látja, akkor nyomja meg a Hozzáadás gombot, és írja be a következőt:

deb http://archive.canonical.com/ubuntu vivid partner

Nyomja meg a Forrás hozzáadása gombot, majd zárja be a Szoftverforrások ablakot. Várjon egy kicsit, amíg az Ubuntu szoftverközpont letölti a tárolóinformációkat.