Üdvözöljük az Ubuntuban

Az Ubuntu a Unity környezetet tartalmazza, egy újragondolt felhasználói felületet. A Unityt a figyelemelterelő események minimalizálására, nagyobb munkaterület biztosítására és a munkavégzés gyorsítására tervezték.

Ezt a kézikönyvet a Unity és az Ubuntu rendszer használatával kapcsolatos kérdései megválaszolására terveztük. Első lépésként áttekintjük a Unity legfontosabb jellemzőit, és azok használatát.

Első lépések Unity alatt

A Unity asztal

Az Indító

Az Indító

Az Indító automatikusan megjelenik a számítógépére való bejelentkezéskor, és gyors hozzáférést biztosít a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz.

A Dash

Az Ubuntu gomb a képernyő bal felső sarkának közelében található, és mindig az Indító legfelső eleme. Ha az Ubuntu gombra kattint, akkor a Unity megjeleníti az asztali környezet egy másik fontos elemét, a Dasht.

A Unity Dash

A Dasht az alkalmazások, fájlok és zenék keresésének, megnyitásának és használatának megkönnyítésére tervezték. Ha például a „Dokumentum” szót írja be a keresősávba, akkor a Dash megjeleníti a dokumentumok írására és szerkesztésére szolgáló alkalmazásokat. Megjeleníti ezen kívül azokat a fontosabb mappákat és dokumentumokat is, amelyekkel nemrég dolgozott.