Fájlkezelő előnézet-beállításai

A fájlkezelő bélyegképeket készít a kép-, video- és szövegfájlok előnézetéhez. Az előnézetek lassúak lehetnek nagy fájlok esetén vagy hálózatok használatakor, így személyre szabhatja a használatukat. Válassza a Fájlok ikont a menüsávon, majd a Beállítások menüpontot, majd az Előnézet lapot.

Fájlok

Alapesetben minden előnézet csak a számítógépen vagy csatlakoztatott külső meghajtókon található Helyi fájlokhoz készül. Ezt a szolgáltatást beállíthatja Mindig vagy Soha értékre is. A fájlkezelő képes más számítógépeken található fájlok tallózására a helyi hálózaton vagy az interneten. Ha gyakran tallóz a helyi hálózaton lévő fájlokat, és a hálózat elég gyors, akkor állítsa az előnézeti beállítást Mindig értékűre.

Ezen kívül használhatja a Csak az ennél kisebb fájlokhoz beállítást az előnézet használatának korlátozásához.

Mappák

Ha a fájlméreteket megjelenítteti a listanézet oszlopaiban vagy az ikonfeliratokban, akkor a mappák megjelenítik az általuk tartalmazott fájlok és mappák számát. A mappák elemeinek megszámolása lassú lehet, különösen nagyon nagy mappák vagy hálózat használata esetén. Ezt a szolgáltatást be- vagy kikapcsolhatja, vagy korlátozhatja használatát a számítógépén és a helyi külső meghajtókon lévő fájlokra.