Az egérmutató mozgatása és kattintás a numerikus billentyűzettel

Ha gondot okoz az egér vagy más mutatóeszköz használata, akkor az egérmutatót irányíthatja a numerikus billentyűzetről is. Ezt a szolgáltatást egérbillentyűknek hívjuk.

  1. Nyomja le röviden a Super billentyűt a Dash megnyitásához

  2. Írja be az Akadálymentesítés kifejezést, és nyomja le az Enter billentyűt az Akadálymentesítési beállítások eléréséhez.

  3. Nyomja le egyszer a Tab billentyűt, és válassza a Látás fület.

  4. Nyomja meg a billentyűt egyszer a Mutatás és kattintás fül eléréséhez.

  5. Nyomja meg a billentyűt egyszer az Egérbillentyűk kapcsoló kiválasztásához, majd nyomja le az Enter billentyűt a bekapcsoláshoz.

  6. Győződjön meg róla, hogy a Num Lock billentyű ki van kapcsolva. Ezután az egérmutatót a numerikus billentyűzet használatával mozgathatja.

Ezen utasítások alapján kapcsolhatja be a leggyorsabban az egérbillentyűket kizárólag a billentyűzet használatával. További akadálymentesítési beállításokért válassza az Akadálymentesítés beállításai menüpontot.

A numerikus billentyűzet a billentyűzet számbillentyűkből álló része, amelyet általában négyzetrácsba rendeznek. Ha billentyűzetén nincs numerikus billentyűzet (például laptop esetén), akkor a funkció billentyűt (Fn) kell nyomva tartani, és más billentyűk lesznek numerikus billentyűzetként használhatók. Ha gyakran használja laptopon ezt a szolgáltatást, akkor vásárolhat külső USB numerikus billentyűzetet.

A numerikus billentyűzet minden száma megfelel egy iránynak. A 8 lenyomása például felfelé mozgatja a mutatót, a 2 lenyomása pedig lefelé. Nyomja meg egyszer az 5 billentyűt az egérkattintáshoz, vagy kétszer gyorsan a dupla kattintáshoz.

A legtöbb billentyűzeten van a jobb kattintást végző speciális billentyű, amely gyakran a szóköz mellett található. Azonban ez nem az egérmutató által mutatott helyen, hanem a billentyűzetfókusz helyén jeleníti meg a helyi menüt. A jobb egérgombbal való kattintásnak az 5 billentyűvel vagy a bal egérgomb lenyomva tartásával történő kiváltásával kapcsolatos további információkért lásd: Jobb gombos egérkattintás szimulálása.

Ha a numerikus billentyűzeten számokat szeretne bevinni, mialatt az egérbillentyűk szolgáltatás engedélyezve van, akkor kapcsolja be a Num Lock billentyűt. Az egér nem irányítható a numerikus billentyűzetről, amikor a Num Lock engedélyezett.

A normális számbillentyűk a billentyűzet tetején nem irányítják az egérmutatót. Csak a numerikus billentyűzet számbillentyűi használhatók.