Jobb gombos egérkattintás szimulálása

A jobb egérgombbal való kattintást a bal egérgomb lenyomva tartásával is helyettesítheti. Ez akkor hasznos, ha nehezen mozgatja ujjait az egyik kezén, vagy ha mutatóeszközének csak egy gombja van.

  1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

  2. Nyissa meg az Akadálymentesítés panelt, és válassza a Mutatás és kattintás lapot.

  3. Kapcsolja be a Szimulált másodlagos kattintást.

Megváltoztathatja, hogy meddig kell lenyomva tartani a bal egérgombot a jobb kattintásként való érzékeléshez. A Mutatás és kattintás lapon módosítsa az Elfogadás késleltetése beállítást a Szimulált másodlagos kattintás alatt.

A szimulált másodlagos kattintással végzett jobb kattintáshoz tartsa lenyomva a bal egérgombot ott, ahova kattintani szeretne, majd engedje fel a gombot. A bal egérgomb nyomva tartása során a mutató feltöltődik kék színnel. Amikor teljesen kék, engedje fel az egérgombot a jobb gombos kattintáshoz.

Egyes speciális mutatók, mint az átméretezési mutatók nem változtatják meg színüket. A szimulált másodlagos kattintást ugyanúgy használhatja, még ha nem is kap vizuális visszajelzést a mutatótól.

Ha az egérbillentyűket használja, akkor az lehetővé teszi a jobb gombos kattintást a numerikus billentyűzet 5-ös billentyűjének lenyomva tartásával is.