A képernyő méretének vagy forgatásának módosítása

A képernyő felbontásának módosításával megadhatja, hogy milyen nagyok (vagy részletesek) legyenek a képernyőn megjelenő objektumok. A forgatás módosításával megadhatja, hogy melyik irányban legyen a képernyő teteje, ez akkor hasznos, ha forgatható kijelzője van.

  1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

  2. Nyissa meg a Kijelzők panelt.

  3. Ha több kijelzője van, amelyek nem tükrözöttek, akkor az egyes kijelzők felbontása eltérő is lehet. Válasszon egy kijelezőt az előnézeti területen.

  4. Válassza ki a kívánt felbontást és forgatást.

  5. Nyomja meg az Alkalmaz gombot. Az új beállítások 30 másodpercre alkalmazásra, majd visszavonásra kerülnek. Így ha nem lát semmit az új beállítások mellett, akkor a régi beállítások automatikusan visszaállításra kerülnek. Ha elégedett az új beállításokkal, akkor nyomja meg az Ezen beállítások megtartása gombot.

Ha másik kijelzőt, például projektort használ, azt a számítógép felismeri, így a normál kijelzőhöz hasonlóan módosíthatja beállításait. Ha ez nem történik meg, akkor nyomja meg a Kijelzők felismerése gombot.

Felbontás

A felbontás az egyes irányokban megjeleníthető képpontok száma. Minden felbontáshoz tartozik egy méretarány, a szélesség magassághoz viszonyított aránya. A széles vásznú kijelzők 16:9 méretarányt használnak, míg a hagyományosak 4:3 méretarányt. Ha a kijelző méretarányának meg nem felelő felbontást választ, akkor a képernyő tartalma letterboxban jelenik meg.

A Felbontás legördülő menüből kiválaszthatja a kívánt felbontást. Ha a képernyőhöz nem megfelelő beállítást választ, a kép könnyen homályos vagy pixeles lehet.

Forgatás

Néhány laptop képernyője fizikailag elforgatható, ilyenkor hasznos lehet a kijelző forgatásának módosítása. A képernyő forgatását a Forgatás legördülő menüből választhatja ki.