Fájlok keresése

Fájlokat nevük vagy típusuk alapján közvetlenül kereshet a fájlkezelőben. A gyakori kereséseket el is mentheti, és azok speciális mappákként fognak megjelenni a saját mappájában.

Keresés

 1. Nyissa meg a fájlkezelőt

 2. Ha tudja, hogy melyik mappában vannak a keresett fájlok, akkor lépjen be az adott mappába.

 3. Kattintson az eszköztár nagyító ikonjára, vagy nyomja meg a Ctrl+F kombinációt.

 4. Írjon be egy vagy több szót, amelyről tudja, hogy szerepel a fájl nevében. Ha például minden számlája nevében szerepel a „Számla” szó, akkor a számla szót írja be. Nyomja meg az Enter billentyűt. A keresés nem különbözteti meg a kis- és nagybetűket.

 5. Szűkítheti a találatokat hely és fájltípus alapján.

  • Nyomja meg a Saját mappa gombot a találatok korlátozására a saját mappájára, vagy a Minden fájl gombot a mindenütt való kereséshez.

  • Nyomja meg a + gombot, és válasszon Fájltípust a legördülő listából a keresési eredmények fájltípus szerinti szűkítéséhez. Az x gombra kattintva eltávolíthatja ezt a beállítást, és bővítheti a találatok körét.

 6. A keresési találatokat ugyanúgy megnyithatja, másolhatja, törölheti stb., mint bármely más mappa tartalmát a fájlkezelőben.

 7. Kattintson újra az eszköztár nagyító gombjára a keresésből való kilépéshez, és a mappához való visszatéréshez.

Ha bizonyos kereséseket gyakran végez, akkor a gyors elérésük érdekében elmentheti azokat.

Keresés mentése

 1. Indítsa el a keresést a fentieknek megfelelően.

 2. Amikor beállította a keresési paramétereket, kattintson a menüsáv Fájl elemére, és válassza a Keresés mentése másként menüpontot.

 3. Nevezze el a keresést, és nyomja meg a Mentés gombot. Ha akarja, választhat másik mappát a keresés mentéséhez. Az adott mappa megjelenítésekor a mentett keresés narancssárga mappaikonként jelenik meg, amelyen egy nagyító ikon van.

Ha a keresésre már nincs szüksége, akkor a törléséhez egyszerűen csak törölje azt, ahogy egy fájlt törölne. A mentett keresés törlésekor a keresésre illeszkedő fájlok nem kerülnek törlésre.