Fájlok megnyitása más alkalmazásokkal

Amikor duplán kattint egy fájlra a fájlkezelőben, akkor az az adott fájltípus alap alkalmazásával kerül megnyitásra. A fájlt megnyithatja másik alkalmazással, kereshet hozzá alkalmazásokat online, vagy beállíthat a fájltípushoz egy új alap alkalmazást.

Egy fájl az alaptól eltérő alkalmazással való megnyitásához kattintson a fájlra a jobb egérgombbal, és válassza ki az alkalmazást a menü tetejéről. Ha nem látja a kívánt alkalmazást, akkor válassza a Megnyitás egyéb alkalmazással menüpontot. Alapesetben a fájlkezelő csak az általa a fájl kezelésére képesnek tartott alkalmazásokat jeleníti meg. A számítógépén található összes alkalmazás áttekintéséhez válassza a Más alkalmazások megjelenítése menüpontot.

Ha így sem találja a kívánt alkalmazást, akkor az Alkalmazások keresése online lehetőség kiválasztásával további alkalmazásokat kereshet. A fájlkezelő online fog keresni az adott fájltípus kezelésére képes alkalmazásokat tartalmazó csomagokat.

Az alap alkalmazás módosítása

Módosíthatja az adott típusú fájlok megnyitására használt alap alkalmazást. Ez lehetővé teszi az Ön által kiválasztott alkalmazás megnyitását, amikor duplán kattint egy fájlra. Ilyen lehet például a kedvenc zenelejátszó alkalmazása, amely egy MP3-fájlra való dupla kattintás után nyílik meg.

  1. Válasszon egy olyan típusú fájlt, amelynek alap alkalmazását módosítani kívánja. Az MP3-fájlok megnyitására használt alkalmazás módosításához például válasszon egy .mp3 fájlt.

  2. Kattintson a jobb egérgombbal a fájlra, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

  3. Válassza a Megnyitás ezzel lapot.

  4. Válassza ki a kívánt alkalmazást, és kattintson a Beállítás alapként gombra. Alapesetben a fájlkezelő csak a fájl kezelésére képes alkalmazásokat jeleníti meg. A számítógépen található összes alkalmazás végignézéséhez kattintson a Más alkalmazások megjelenítése gombra.

    Ha a Más alkalmazások közt olyan alkalmazást talál, amelyet néha szeretne használni, de nem akar alapként beállítani, akkor válassza ki azt az alkalmazást, és kattintson a Hozzáadás gombra. Ez hozzáadja a Javasolt alkalmazások listájához. Ezt az alkalmazást a továbbiakban a fájlokon való jobb kattintással megjelenő listából választhatja ki.

Ez az alap alkalmazást nem csak az adott fájlhoz, hanem minden ugyanolyan típusú fájlhoz is megváltoztatja.