Fájlok CD-re/DVD-re írása

A CD/DVD író segítségével üres lemezre írhatja fájljait. A fájlkezelőben azonnal megjelenik a CD/DVD írásának lehetősége, amint behelyez egy CD-t a CD/DVD író meghajtóba. A fájlkezelő lehetővé teszi fájlok átvitelét más számítógépekre, vagy biztonsági mentések készítését a fájlok üres lemezre írásával. Fájlok CD-re vagy DVD-re írásához:

 1. Helyezzen egy üres lemezt a CD/DVD író meghajtójába.

 2. A megjelenő Üres CD/DVD-R lemez ablakban válassza a CD/DVD készítő lehetőséget, és nyomja meg az OK gombot. Megnyílik a CD/DVD készítő mappa ablaka.

  (Választhatja a fájlkezelő oldalsávjában az Eszközök alatt az Üres CD/DVD elemet is.)

 3. A Lemeznév mezőbe írjon be egy nevet.

 4. Húzza vagy másolja a kívánt fájlokat az ablakba.

 5. Nyomja meg a Lemezre írás gombot.

 6. A Válassza ki az írandó lemezt alatt válassza ki az üres lemezt.

  (Ehelyett választhatja a Lemezkép lehetőséget is. Ez a fájlokat egy lemezképbe helyezi, amely a számítógépére kerül mentésre. Ezt a lemezképet később kiírhatja egy üres lemezre.)

 7. Az írási sebesség, az ideiglenes fájlok helyének és más beállítások módosításához válassza a Tulajdonságok elemet. Az alapbeállításoknak megfelelőeknek kell lenniük.

 8. Az írás megkezdéséhez nyomja meg az Írás gombot.

  Ha bejelölte a Több másolat írása négyzetet, akkor a program bekéri a további lemezeket.

 9. Ha a lemez írása kész, akkor a számítógép automatikusan kiadja azt. Válasszon a Több másolat készítése lehetőség, vagy a Bezárás gomb közül.

Komolyabb CD/DVD írási projektekhez használja a Braserot.

A Brasero használatával kapcsolatos segítségért olvassa el annak felhasználói kézikönyvét.

Ha a lemez írása nem sikerült

Néha a számítógép nem rögzíti megfelelően az adatokat, ilyenkor a lemezre írt fájlokat nem fogja látni a lemez következő behelyezésekor a számítógépbe.

Ebben az esetben próbálja alacsonyabb, például 48x helyett 12x-es sebességen újraírni a lemezt. A lassabb írás megbízhatóbb. A sebességet a CD/DVD készítő ablak Tulajdonságok gombjára kattintva választhatja ki.