Külső monitor csatlakoztatása a laptopjához

Külső monitor beállításához

Külső monitor beállításához először csatlakoztassa azt a laptophoz. Ha a rendszer nem ismeri fel azonnal, vagy módosítani szeretné a beállításait:

 1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

 2. Nyissa meg a Kijelzők panelt.

 3. Kattintson a be- vagy kikapcsolni kívánt monitor képére, majd kapcsolja BE vagy KI.

 4. Alapesetben az Indító csak az elsődleges monitoron jelenik meg. Az „elsődleges” monitor megváltoztatásához válassza ki az Indító elhelyezése legördülő mezőben megjelenő monitornevet. Az Indítót át is húzhatja az előnézetben arra a monitorra, amelyet „elsődlegesként” szeretne használni.

  Ha azt szeretné, hogy az Indító minden monitoron megjelenjen, akkor módosítsa az Indító elhelyezése legördülő mező értékét a Minden kijelzőre.

 5. Egy monitor „pozíciójának” megváltoztatásához kattintson rá, és húzza a kívánt pozícióba.

  Ha azt szeretné, hogy mindkét monitor ugyanazt a tartalmat jelenítse meg, akkor jelölje be a Kijelzők tükrözése négyzetet.

 6. Ha elkészült a beállításokkal, akkor kattintson az Alkalmaz, majd a Beállítások megtartása gombra.

 7. A Kijelzők bezárásához kattintson a felső sarokban lévő x-re.

Ragadós élek

Két monitor használatakor gyakran okoz problémát, hogy az egérmutató sokszor akkor is „átcsúszik” a másik monitorra, amikor ezt nem szeretné. A Unity Ragadós élek funkciója úgy segíti ezen probléma megoldását, hogy az egérmutatót annak egyik monitorról a másikra mozgatásához egy kicsit erősebben kell tolnia.

A Ragadós élek kikapcsolható, ha nem kedveli ezt a szolgáltatást.