Csatlakoztassa számítógépét Bluetooth eszközökhöz

Mielőtt használatba vehetné Bluetooth-eszközeit, például egerét vagy fejhallgatóját, először össze kell kapcsolnia azokat számítógépével. Ezt a Bluetooth-eszközök párosításának is hívják.

Mielőtt nekikezd, győződjön meg róla, hogy a Bluetooth engedélyezve van a számítógépén. Lásd: Bluetooth be- vagy kikapcsolása.

 1. Kattintson a Bluetooth ikonra a menüsávban, és válassza az Új eszköz beállítása menüpontot.

 2. Tegye a másik Bluetooth eszközt felfedezhetővé vagy láthatóvá, és helyezze a számítógép 10 méteres körzetén belülre. Ezután nyomja meg a Folytatás gombot. A számítógép megkezdi az eszközök keresését.

 3. Ha túl sok eszköz van felsorolva, akkor az Eszköztípus legördülő menüben kiválaszthatja a megjelenítendő eszköztípust.

 4. Nyomja meg a PIN-beállítások gombot a PIN-kód másik eszközre való eljuttatási módjának beállításához.

  Az automatikus PIN-beállítás hatására hatjegyű számkód kerül felhasználásra. A billentyűk vagy kijelző nélküli eszközök, például egerek vagy fejhallgatók, adott PIN-kódot igényelhetnek, például 0000, vagy nem is igényelnek kódot. Nézze meg az eszköz használati utasítását a megfelelő beállítással kapcsolatban.

  Válassza ki az eszköznek megfelelő PIN-beállítást, majd nyomja meg a Bezárás gombot.

 5. Nyomja meg a Folytatás gombot. Ha nem választott ki előre beállított PIN-kódot, akkor a PIN megjelenik a képernyőn.

 6. Szükség esetén erősítse meg a PIN-kódot a másik eszközön. Az eszköznek a számítógép képernyőjén látható PIN-kódot kell megjelenítenie, vagy annak megadására kell kérnie. Erősítse meg a PIN-kódot az eszközön, és nyomja meg a Megegyezik gombot.

  A legtöbb eszközön 20 másodpercen belül be kell fejezni a kód bevitelét, különben a kapcsolódás nem lesz sikeres. Ebben az esetben térjen vissza az eszközlistához, és próbálja újra.

 7. A kapcsolat sikeres létrejöttekor megjelenik egy üzenet. Nyomja meg a Bezárás gombot.

Később meg is szüntetheti a Bluetooth-kapcsolatot.

A megosztott fájlok elérésének szabályozásához nézze meg a Bluetooth megosztás beállításait. Lásd: Bluetooth megosztás szabályozása.