További szoftvertárolók felvétele

Szoftverek az alapértelmezett Ubuntu tárolók mellett harmadik féltől származó forrásokból is elérhetők. Ha ilyen harmadik féltől származó szoftvertárolóból szeretne telepíteni, akkor azt fel kell vennie az Ubuntu által elérhető tárolók listájára.

Csak olyan forrásokból adjon hozzá tárolókat, amelyekben megbízik!

A harmadik féltől származó tárolók biztonságát vagy megbízhatóságát nem ellenőrzik az Ubuntu fejlesztői, így azok a számítógépére káros programokat is tartalmazhatnak.

További tárolók telepítése

  1. Kattintson a Szoftverek ikonjára az Indítón, vagy keressen rá a Szoftverek szóra a Dash keresősávjában.

  2. A Szoftverek elindítása után válassza a Szoftverek és frissítések menüpontot.

  3. A program megkéri jelszavának megadására. Ezután váltson az Egyéb szoftver lapra.

  4. Nyomja meg a Hozzáadás gombot, és adja meg a tároló APT sorát. Ez a tároló weboldaláról elérhető, és a következőhöz hasonlóan néz ki:

    deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial main

  5. Nyomja meg a Forrás hozzáadása gombot, majd zárja be a Szoftverek és frissítések ablakot. A Szoftverek ezután megkeresi a frissítéseket a szoftverforrásokban.

A Canonical Partner tároló aktiválása

A Canonical Partner tároló tartalmaz néhány olyan alkalmazást, amelyek ingyenesen használhatók, de zárt forrásúak. Ezek közé olyan szoftverek tartoznak, mint a Skype, Adobe Reader és az Adobe Flash bővítmény. Az ebben a tárolóban található szoftverek megjelennek a Szoftverek találati listáin, de nem lesznek telepíthetők a tároló engedélyezéséig.

A tároló engedélyezéséhez kövesse a fenti lépéseket a Szoftverek és frissítések Egyéb szoftverek lapjának megnyitásához Ha látja a Canonical Partnerek tárolót a listában, akkor jelölje be azt, és zárja be a Szoftverek és frissítések ablakot. Ha nem látja, akkor nyomja meg a Hozzáadás gombot, és írja be a következőt:

deb http://archive.canonical.com/ubuntu xenial partner

Nyomja meg a Forrás hozzáadása gombot, majd zárja be a Szoftverek és frissítések ablakot. Várjon egy kicsit, amíg a Szoftverek letölti a tárolóinformációkat.