Fiók hozzáadása

Egy fiók hozzáadása segít az online fiókjainak összekapcsolásában az ubuntus gépével. Így e-mail, csevegő és más kapcsolódó alkalmazásai beállításra kerülnek.

  1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

  2. Válassza az Online fiókok ikont.

  3. Válasszon egy Fióktípust a jobb oldali ablaktáblán.

    Ha több fiókot szeretne beállítani, később megismételheti ezt a folyamatot.

  4. Megnyílik egy kis webes felület, amelyben megadhatja az online fiókjainak adatait. Ha például egy Google fiókot állít be, akkor adja meg a Google felhasználónevét és jelszavát, majd jelentkezzen be.

  5. Ha helyesen adta meg hitelesítési adatait, akkor a rendszer a felhasználási feltételek elfogadására kéri. Válassza az Elfogadás gombot a folytatáshoz. Miután ezeket elfogadta, az Ubuntunak jogosultságra van szüksége a fiók eléréséhez. A hozzáférés engedélyezéséhez kattintson a Hozzáférés megadása gombra. Amikor a program kéri, adja meg a fiókhoz tartozó jelszavát.

  6. Ezután kiválaszthatja az online fiókjához kapcsolni kívánt alkalmazásokat. Ha például az egyik online fiókot csevegésre szeretné használni, de a naptár funkcióját nem, akkor kapcsolja ki a naptár funkciót.

A fiókok hozzáadása után minden kijelölt alkalmazás a fiókjába való bejelentkezés után automatikusan ezeket a hitelesítési adatokat fogja használni.

Biztonsági okokból az Ubuntu nem tárolja a jelszavát a számítógépen. Ehelyett egy, az online szolgáltatás által biztosított jelsort tárol. Ha teljesen meg szeretné szüntetni a kapcsolatot a számítógépet és az online szolgáltatás között, akkor távolítsa azt el.