E-mailek

Ha elmentette az e-mailjeit Windowson, importálhatja azokat az Evolution levelezőprogramba. A következő útmutató feltételezi, hogy az importálni kívánt e-mailjeit a Mozilla Thunderbird programmal exportálta, ahogy az „E-mailek előkészítése exportálásra a Mozilla Thunderbird segítségével” fejezetben le van írva:

  1. Indítsa el az Evolutiont az AlkalmazásokInternetEvolution levelező menüpont kiválasztásával.

  2. Válassza a FájlImportálás... menüpontot az Evolution importáló varázsló elindításához. Ezután kattintson az Előre gombra.

  3. Válassza az Egyetlen fájl importálása lehetőséget, majd kattintson az Előre gombra.

  4. Kattintson a Tallózás... feliratú gombra, keresse meg és nyissa meg a mappát, amelybe leveleit elmentette.

  5. Nyissa meg a Helyi mappák mappát és keressen olyan nevű fájlokat, mint például az Inbox. Válassza ki a fájlt és kattintson a Megnyitás gombra. Ha sok levele van, a fájl ellenőrzése hosszú ideig eltarthat.

  6. A Fájltípusnál válassza a Berkeley mailbox (mbox) lehetőséget. Kattintson az Előre gombra.

  7. A Célmappa feliratú gomb megnyomásával válassza ki azt a helyet, ahová az elmentett leveleit szeretné másolni. Alapértelmezetten ez a Beérkezett üzenetek mappa lesz, ez az ajánlott a levelei számára. Ezután kattintson az Előre gombra.

  8. Kattintson az Importálás gombra a levelei importálásához. A folyamat hosszú ideig tarthat, ha sok levele van. A másolás befejeződése után a levelei azonnal elérhetők lesznek.