Fényképek importálása digitális fényképezőgépről, merevlemezről vagy memóriakártyáról

Az Ubuntu automatikusan felismeri a legtöbb digitális fényképezőgépet azok számítógéphez csatlakoztatásakor és felajánlja a fényképek automatikus importálását.

A fényképek importálásához:

  1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet és kapcsolja áttekintő módba. Az Ubuntu rákérdez, hogy szeretné-e importálni a fényképeket a fényképezőgépről.

  2. Kattintson a Fényképek importálása gombra. Ezután megjelenik a fényképek előnézete.

  3. Válassza ki a fényképek mentésének helyét, majd nyomja meg az Importálás gombot. A fényképek a merevlemezre lesznek mentve.

Amennyiben az Ubuntu nem ajánlja fel az importálás lehetőségét:

  1. Válassza az AlkalmazásokGrafikaF-Spot fotókezelő menüpontot. Ha első alkalommal használja az F-Spotot, akkor automatikusan megnyílik az Importálás ablak. Ellenkező esetben válassza a FényképImportálás menüpontot.

  2. Válassza ki digitális fényképezőgépét, merevlemezét vagy memóriakártyáját Importálási forrásként, majd kattintson a Megnyitás gombra. Ezután megjelennek fényképei előnézetei.

  3. Kattintson az Importálás gombra a fényképek importálásának megkezdéséhez. alapértelmezésben a fényképek a HelyekSaját mappa Képek mappájába kerülnek.

Ha fényképezőgépe nem jelenik meg importálási forrásként, akkor válassza a HelyekSzámítógép menüpontot és ellenőrizze, hogy a fényképezőgép megjelenik-e cserélhető adathordozóként.