Mobil széles sáv

A Mobil széles sáv alatt azokat a nagy sebességű internetkapcsolatokat értjük, amikhez nélkülözhetetlen egy külső eszköz, például egy 3G USB kulcs, vagy a mobiltelefonok beépített HSPA/UMTS/GPRS adatkapcsolatai. Néhány laptopba alapértelmezésben beépítenek ilyen mobil széles sávú eszközöket.

A legtöbb ilyen mobil széles sávú eszközt azok csatlakoztatásakor automatikusan felismeri a számítógépe, és az Ubuntu bekéri az eszköz beállításait.

  1. A Új mobil széles sávú kapcsolat varázsló automatikusan megnyílik az eszköz csatlakoztatásakor.

  2. Kattintson a Tovább gombra, és adja meg a beállításait, beleértve azt az országot, ahol a mobil széles sávú eszközét kiadták, a szolgáltatót és a kapcsolat típusát (például Előfizetéses vagy Feltöltőkártyás).

  3. Adjon nevet a kapcsolatnak (ez tetszőleges), majd kattintson az Alkalmaz gombra.

  4. Most már használatba vehető a kapcsolat. A kapcsolódáshoz kattintson bal egérgombbal a Hálózatkezelő kisalkalmazás ikonra a panel jobb felső sarkában, majd válassza ki a frissen beállított kapcsolatot.

  5. A kapcsolat bontásához kattintson a bal egérgombbal a Hálózatkezelő kisalkalmazás ikonra a panel jobb felső sarkában, majd a Bontás gombra.

Ha nem jelenik meg a varázsló az eszköz csatlakoztatásakor, az Ubuntu ekkor is képes lehet felismerni az eszközt, viszont ilyenkor saját kezűleg kell beállítani a kapcsolatot.

  1. Kattintson az egér jobb gombjával a Hálózatkezelő kisalkalmazás ikonra a panel jobb felső sarkában, majd a Kapcsolatok szerkesztése... menüpontra.

  2. Válassza a Mobil széles sáv fület.

  3. Kattintson a Hozzáadás gombra.

  4. Ennek hatására megnyílik az Új mobil széles sávú kapcsolat varázsló. Adja meg a beállításokat a fentebb leírtak alapján.