Mobil széles sáv

A mobil széles sáv olyan nagy sebességű internetkapcsolatokat jelent, amelyet küldő eszköz, például 3G USB stick vagy beépített HSPA/UMTS/GPRS adatkapcsolattal rendelkező mobiltelefon biztosít. Egyes újabb laptopok már tartalmaznak beépített mobil széles sávú eszközöket.

A legtöbb mobil széles sávú eszközt automatikusan, azok számítógéphez csatlakoztatásakor felismeri a rendszer. Az Ubuntu meg fogja kérni az eszköz beállítására.

  1. Az Új mobil széles sávú kapcsolat varázsló automatikusan elindul az eszköz csatlakoztatásakor.

  2. Kattintson a Tovább gombra, és adja meg a beállításait, beleértve azt az országot, ahol a mobil széles sávú eszközét kiadták, a szolgáltatót és a kapcsolat típusát (például Előfizetéses vagy Feltöltőkártyás).

  3. Adjon nevet a kapcsolatnak (ez tetszőleges), majd kattintson az Alkalmaz gombra.

  4. A kapcsolat kész a használatra. A kapcsolódáshoz kattintson a Hálózatkezelő ikonjára a panel jobb felső sarkában, és válassza ki az új kapcsolatot.

  5. A kapcsolat bontásához kattintson a Hálózatkezelő ikonjára a panel jobb felső sarkában, és válassza a Bontás lehetőséget.

Ha nem jelenik meg a varázsló az eszköz csatlakoztatásakor, az Ubuntu ekkor is képes lehet felismerni az eszközt, viszont ilyenkor saját kezűleg kell beállítani a kapcsolatot.

  1. Kattintson a jobb egérgombbal a Hálózatkezelő ikonjára az értesítési területen, és válassza a Kapcsolatok szerkesztése menüpontot.

  2. Válassza a Mobil széles sáv fület.

  3. Kattintson a Hozzáadás gombra.

  4. Ez megnyitja az Új mobil széles sávú kapcsolat varázslót. Adja meg adatait a következők szerint: