A számítógépem igazán felforrósodik

A legtöbb számítógép egy idő után felmelegszik, és egyesek akár fel is forrósodhatnak. Ez normális: része a számítógép hűtésének. Ha azonban nagyon felmelegszik, az akár káros túlmelegedést is okozhat.

A legtöbb laptop a használat közben felmelegszik. Emiatt általában nem kell aggódni – a számítógépek rengeteg hőt termelnek, és a laptopok kis méretűek, így gyorsan kell elvezetniük a hőt. Külső házuk emiatt felmelegszik. Egyes laptopok azonban annyira felmelegedhetnek, hogy használatuk kényelmetlenné válik. Ez általában a rosszul megtervezett hűtési rendszer eredménye. Néhány esetben beszerezhet kiegészítő hűtőeszközöket, amelyek a laptop aljára illeszthetők, és hatékonyabb hűtést biztosítanak.

Ha asztali gépét érzi túl melegnek, akkor a hűtése elégtelen lehet. Ha ez zavarja, akkor vásárolhat kiegészítő hűtőventilátorokat, vagy ellenőrizheti, hogy a hűtőventilátorok és -járatok nem porosak-e. A számítógépet megpróbálhatja jobban szellőző helyen üzemeltetni - ha zárt helyen, például szekrényben tartja, akkor lehet, hogy a hűtőrendszere nem képes elég gyorsan eltávolítani a hőt, és keringtetni a hűvösebb levegőt.

Vannak, akik a forró laptopok egészségügyi kockázatai miatt is aggódnak. Egyes vélemények szerint a forró laptopok huzamosabb ölben tartása csökkentheti a férfiak termékenységét, és (szélsőséges esetekben) enyhe égésekről is beszámoltak. Ha ezen lehetséges problémák miatt aggódik, akkor kérjen tanácsot egy orvostól. Természetesen dönthet úgy is, hogy nem tartja laptopját az ölében.

A legtöbb korszerű számítógép a saját károsodásának megelőzése érdekében leáll, amikor túlmelegszik. Ha számítógépe folyamatosan leáll, annak ez is lehet az oka. Ha számítógépe túlmelegszik, akkor valószínűleg javításra szorul.