Miért kapcsol ki a számítógépem, amikor lezárom a fedelét?

Amikor lezárja a laptop fedelét, a számítógép az energiafelhasználás csökkentése érdekében felfüggeszti a működését. Ez azt jelenti, hogy a számítógép ténylegesen nem kapcsol ki – csak alvó állapotba kerül. A fedél felnyitásával folytathatja a számítógép használatát. Ha nem folytatja a működést, akkor próbáljon kattintani az egérrel, vagy nyomjon meg egy billentyűt. Ha ez sem működik, akkor nyomja meg a bekapcsoló gombot.

Egyes számítógépek nem képesek megfelelően felfüggeszteni a működésüket, mivel az operációs rendszer nem támogatja teljes mértékben a hardverüket (például a Linux illesztőprogramok befejezetlenek). Ebben az esetben lehet, hogy nem tudja folytatni a számítógép használatát, miután lezárta a fedelét. Megpróbálhatja megoldani a felfüggesztés hibáját, vagy megakadályozhatja, hogy a számítógép megpróbálja felfüggeszteni a működését a fedél lezárásakor.

A számítógép a fedél lezárásakor való felfüggesztésének tiltása

Ha nem akarja, hogy a számítógép felfüggessze a működését, amikor lezárja a fedelét, akkor megváltoztathatja ennek beállításait.

Legyen nagyon óvatos, ha ezt a beállítást megváltoztatja. Egyes laptopok túlmelegedhetnek, ha lezárt tetővel bekapcsolva hagyja azokat, különösen olyan zárt helyeken, mint egy hátizsák.

  1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

  2. A Hardver szakaszban nyissa meg az Energiagazdálkodás panelt.

  3. Válassza az A noteszgép fedelének lecsukásakor melletti legördülő menü Ne tegyen semmit menüpontját.