Gyorsbillentyűk beállítása

Egy gyorsbillentyűhöz használandó billentyű megváltoztatásához:

  1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

  2. Nyissa meg a Billentyűzet panelt, és válassza a Gyorsbillentyűk lapot.

  3. Válasszon egy kategóriát a bal oldali ablaktáblán, és a kívánt művelet sorát a jobb oldalon. A jelenlegi gyorsbillentyű-definíció megváltozik az Új gyorsbillentyű… szövegre.

  4. Tartsa lenyomva a kívánt billentyűkombinációt, vagy nyomja meg a Backspace billentyűt a törléshez.

Egyéni gyorsbillentyűk

Egyéni gyorsbillentyű létrehozásához:

  1. Válassza a bal oldali ablaktábla Egyéni gyorsbillentyűk kategóriáját, és kattintson a + gombra (vagy bármely kategória + gombjára). Megjelenik az Egyéni gyorsbillentyű ablak.

  2. Írja be a gyorsbillentyű azonosítására szolgáló Nevet, és az alkalmazást indító Parancsot, majd nyomja meg az Alkalmaz gombot. Ha például azt szeretné, hogy a gyorsbillentyű a Rhythmboxot indítsa el, akkor elnevezheti Zene névvel és használhatja a rhythmbox parancsot.

  3. Kattintson az éppen felvett sorban a Tiltva feliratra. Amikor megváltozik Új gyorsbillentyű… feliratra, akkor nyomja le a kívánt billentyűkombinációt.

A beírt parancsnak érvényes rendszerparancsnak kell lennie. A parancs működését úgy ellenőrizheti, hogy megnyitja a Terminált és beírja. Az alkalmazást megnyitó parancs neve nem mindig ugyanaz, mint magának az alkalmazásnak a neve.

Ha meg szeretne változtatni egy egyéni gyorsbillentyű parancsát, akkor kattintson duplán a gyorsbillentyű nevére. Megjelenik az Egyéni gyorsbillentyű ablak, és szerkesztheti a parancsot.