Ragadós billentyűk bekapcsolása

A Ragadós billentyűk lehetővé teszi a gyorsbillentyűk billentyűnként való bevitelét, így nem egyszerre kell lenyomnia azokat. Az Alt+Tab gyorsbillentyű például az ablakok közt vált. A ragadós billentyűk nélkül mindkét billentyűt egyszerre kellene lenyomva tartania, míg a ragadós billentyűk bekapcsolása esetén előbb az Alt billentyű, majd a Tab lenyomásával érheti el ugyanazt.

Akkor kapcsolja be a ragadós billentyűket, ha problémát okoz egyszerre több billentyű lenyomva tartása.

  1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

  2. Nyissa meg az Akadálymentesítés panelt, és válassza a Gépelés lapot.

  3. Kapcsolja be a Ragadós billentyűket.

Ragadós billentyűk gyors be- és kikapcsolása

Az Engedélyezés billentyűzettel alatt jelölje be az Akadálymentesítési szolgáltatások bekapcsolása a billentyűzetről jelölőnégyzetet (a Ragadós billentyűk fölött) a ragadós billentyűk be- és kikapcsolásához a billentyűzetről. Ha ez a négyzet ki van választva, akkor a Shift billentyűt ötször egymás után lenyomva engedélyezheti vagy letilthatja a ragadós billentyűket.

Ha egyszerre két billentyűt nyom le, azzal ideiglenesen kikapcsoltathatja a ragadós billentyűket, és a megszokott módon használhatja a gyorsbillentyűket.

Ha például a ragadós billentyűk be vannak kapcsolva, de egyszerre megnyomja az Alt és Tab billentyűket, akkor a ragadós billentyűk szolgáltatás nem vár újabb billentyű lenyomására. Ha csak egy billentyűt nyomott volna le, akkor várna csak. Ez akkor hasznos, ha néhány gyorsbillentyűt le tud nyomni (például az egymáshoz közeli billentyűkből állókat), de másokat nem.

Válassza a Letiltás két billentyű egyidejű lenyomásakor lehetőséget ennek bekapcsolásához.

A számítógép beállítható, hogy hangjelzést adjon gyorsbillentyű bevitelének megkezdésekor a ragadós billentyűk használata mellett. Ez akkor hasznos, ha tudni szeretné, hogy a ragadós billentyűk szolgáltatás egy gyorsbillentyű bevitelét várja, így a következő leütés a gyorsbillentyű részeként kerül értelmezésre. Válassza a Hangjelzés módosító billentyű lenyomásakor lehetőséget ennek bekapcsolásához.