Az Ubuntuval kapcsolatos probléma bejelentése

Ha hibát talál az Ubuntuban, akkor beküldhet egy hibajelentést.

 1. Nyomja meg az Alt+F2 kombinációt, és írja be az ubuntu-bug programneve parancsot.

  Ha a hiba a hardverrel vagy egy ismeretlen programmal kapcsolatos, akkor csak az ubuntu-bug parancsot írja be.

 2. A fenti parancsok futtatása után az Ubuntu információkat gyűjt a hibával kapcsolatban. Ez eltarthat pár percig. Ha szeretné, áttekintheti az összegyűjtött információkat. A folytatáshoz nyomja meg a Küldés gombot.

 3. Megnyílik egy új böngészőlap a hibaadatok további feldolgozásához. Az Ubuntu a Launchpad webhelyet használja a hibajelentések kezelésére. Ha nincs Launchpad fiókja, akkor regisztrálnia kell a hibajelentés beküldéséhez, valamint hogy e-mailben értesítéseket kaphasson a jelentés állapotának változásairól. Ezt a Create a new account hivatkozásra kattintva teheti meg.

 4. A Launchpadra való bejelentkezés után adja meg angolul a probléma összefoglalását a Summary mezőben.

 5. A Next gomb megnyomása után a Launchpad megpróbál hasonló hibajelentéseket keresni, hátha a hiba már be van jelentve. Ha a hiba már be van jelentve, akkor megjelölheti azt Önt is érintőként. Fel is iratkozhat a hibajelentésre, hogy értesítéseket kaphasson a javítás folyamatáról. Ha a hiba még nincs bejelentve, akkor kattintson a No, I need to report a new bug gombra.

 6. Töltse ki angolul a leírás mezőt a lehető legtöbb információval. Fontos, hogy a következő három dolgot leírja:

  1. Mire számított?

  2. Mi történt valójában?

  3. Ha lehet, akkor a hiba ismételt megjelenéséhez szükséges minimális lépéseket, ahol az első lépés: „indítsd el a programot”

 7. A hibajelentés kapni fog egy azonosítószámot, az állapota pedig a feldolgozása során frissülni fog. Köszönjük, hogy segít jobbá tenni az Ubuntut!

Ha az „Ez nem eredeti Ubuntu csomag” hibaüzenetet kapja, akkor a csomag nem a hivatalos Ubuntu tárolókból származik. Ebben az esetben nem használhatja az Ubuntu beépített hibajelentő eszközét.

Az Ubuntu hibáinak bejelentésével kapcsolatos további információkért olvassa el a részletes online dokumentációt.