Borítékok és címkék nyomtatása

A legtöbb nyomtató lehetővé teszi a borítékra vagy címkéket tartalmazó ívre való nyomtatást. Ez például akkor nagyon hasznos, ha sok levelet kell elküldenie.

Nyomtatás borítékokra

Borítékra való nyomtatás előtt két dolgot kell ellenőriznie. Az első, hogy a nyomtató ismerje a boríték méretét. A Nyomtatás lehetőség kiválasztása és a Nyomtatás ablak megjelenése után lépjen az Oldalbeállítás lapra, és válassza a Papír típusa listából a „Boríték” értéket. Ha ez nem lehetséges, akkor próbálja meg a Papírméretet módosítani egy borítékméretre (például: „C5”). A borítékcsomagon fel van tüntetve a méret, a legtöbb boríték szabványos méretű.

Másodszor meg kell győződnie, hogy a borítékok a megfelelő oldalukkal felfelé vannak a nyomtató papíradagolójába helyezve. Ehhez nézze meg a nyomtató kézikönyvét, vagy próbáljon meg egyetlen borítékra nyomtatni, hogy kiderüljön, melyik oldalával kell behelyezni.

Egyes nyomtatókkal, például bizonyos lézernyomtatókkal nem lehet borítékokra nyomtatni. Nézze meg a nyomtató kézikönyvében, hogy a nyomtató képes-e borítékra nyomtatni. Ellenkező esetben a nyomtató károsodhat, amikor mégis megpróbál borítékra nyomtatni.