A számítógép nem kapcsol be

Számos oka lehet, ha a számítógépe nem kapcsol be. Ez a témakör röviden áttekinti a lehetséges okokat.

A számítógép nincs bedugva, lemerült az akkumulátor vagy laza a kábel

Győződjön meg róla, hogy a számítógép tápkábelei teljesen be vannak-e dugva, és az aljzatok esetleges kapcsolói be vannak-e kapcsolva. Győződjön meg róla, hogy a monitor be van dugva és be van kapcsolva. Ha laptopot használ, akkor csatlakoztassa a töltőkábelt (lehet, hogy lemerült az akkumulátor). Ellenőrizze (a laptop alján), hogy az akkumulátor megfelelően van behelyezve, ha az eltávolítható.

Problémák a számítógép hardverével

A számítógép valamelyik alkatrésze meghibásodhatott vagy rosszul működik. Ebben az esetben forduljon szakszervizhez. A meghibásodást gyakran a tápegység, nem megfelelően illeszkedő alkatrészek (például memória) vagy hibás alaplap okozza.

A számítógép sípolás után kikapcsol

Ha a számítógép bekapcsoláskor sípol néhányat, majd kikapcsol (vagy be sem kapcsol), az meghibásodást jelez. Ezen hangjelzések a számítógéppel kapcsolatos probléma típusát jelzik, és gyártónként eltérőek. A jelentésükkel kapcsolatban megnézheti a számítógép alaplapjának kézikönyvét, de inkább vigye szervizbe a számítógépét.

A számítógép ventilátorai pörögnek, de nem jelenik meg semmi a képernyőn

Elsőként ellenőrizze, hogy a monitor be van-e dugva és be van-e kapcsolva.

A problémát hardverhiba is okozhatja. A ventilátorok bekapcsolhatnak a bekapcsológomb megnyomásakor, míg más alapvető alkatrészek esetleg nem. Ebben az esetben vigye szervizbe a számítógépét.