A laptop ventilátora folyamatosan működik

Ha a laptop hűtőventilátora folyamatosan üzemel, akkor lehetséges, hogy a laptop hűtőrendszerét vezérlő hardver nem megfelelően támogatott Linux alatt. Egyes laptopok további szoftvert igényelnek a hűtőventilátoruk hatékony működtetéséhez, de ez nem feltétlenül van telepítve (sőt lehet, hogy nem is érhető el Linuxra), emiatt a ventilátor folyamatosan teljes sebességgel üzemel.

Ebben az esetben megváltoztathat néhány beállítást, vagy telepíthet további szoftvereket, amelyek lehetővé teszik a ventilátor teljes felügyeletét. A vaiofand telepítésével például vezérelheti egyes Sony VAIO laptopok ventilátorait. Ezen szoftver telepítése bonyolultabb, és a laptop gyártójától és típusától függ, emiatt kérje szakember tanácsát a pontos eljárással kapcsolatban.

Előfordulhat, hogy laptopja egyszerűen csak túl sok hőt termel. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy túlmelegszik, csupán a ventilátornak kell folyamatosan teljes sebességen működnie a laptop megfelelő hőmérsékleten tartásához. Ilyenkor nincs más lehetőség, mint a ventilátor teljes sebességen járatása. Néhány esetben vásárolhat kiegészítő hűtőeszközöket, amelyek enyhíthetik a problémát.