Más felhasználók nem tudják szerkeszteni a hálózati kapcsolatokat

Ha egy hálózati kapcsolatot csak Ön tud szerkeszteni, a számítógép más felhasználói nem, akkor szükség lehet a kapcsolat átállítására elérhető minden felhasználónak állapotúra. Ekkor a számítógép minden felhasználója tud csatlakozni az adott kapcsolat használatával, de csak a rendszergazdai jogokkal rendelkezők módosíthatják a beállításait.

Ennek oka, hogy a kapcsolat módosítása mindenkire kihat, így a kapcsolat beállításait csak megbízható (rendszergazda) felhasználóknak szabad módosítaniuk.

Ha más felhasználóknak is képesnek kell lenniük a kapcsolat módosítására, akkor kapcsolatot ne tegye elérhetővé a számítógép minden felhasználója számára. Így mindenki kezelheti saját kapcsolatbeállításait, és nem kell a megosztott rendszerszintű kapcsolatbeállításokra hagyatkozniuk.

A kapcsolat megosztásának megszüntetése

  1. Kattintson a hálózat menüre a menüsávon, és válassza a Kapcsolatok szerkesztése menüpontot.

  2. Keresse meg a mindenki által szerkeszthetővé tenni kívánt kapcsolatot. Kattintson rá a szerkesztéshez, és nyomja meg a Szerkesztés gombot.

  3. A kapcsolat módosításához meg kell adnia a rendszergazdai jelszavát.

  4. Törölje az Elérhető minden felhasználónak négyzetet, és nyomja meg a Mentés gombot. A számítógép más felhasználói ezután képesek lesznek a kapcsolat szerkesztésére.