Kell vírusokat keresnem az e-mailjeimben?

A vírusok olyan programok, amelyek különféle problémákat okoznak, amennyiben felkerülnek számítógépére. A vírusok gyakran e-mail üzenetek segítségével kerülnek a számítógépére.

Nagyon ritkák azok a vírusok, amelyek Linux rendszert futtató számítógépet támadnak meg, így valószínűtlen, hogy e-mailben vagy más módon vírust kapjon. Valószínűleg nem lesz hatással a számítógépére, ha olyan e-mailt kap, amelyben vírus van. Emiatt az e-mailjein nem kell vírusellenőrzést végezni.

Amennyiben fennáll a lehetőség, hogy vírusokat továbbítson egyik személytől egy másik felé, inkább mégis végezzen vírusellenőrzést az e-mailek között. Például ha egy ismerőse vírussal fertőzött windowsos számítógépről küld Önnek egy vírust tartalmazó levelet, majd Ön továbbítja ezt a levelet egy másik ismerősének, aki windowsos számítógépen nyitja azt meg, akkor a vírus az ő számítógépét is megfertőzheti. Ezt megelőzendő telepíthet vírusirtó alkalmazást, hogy ellenőrizze az e-mailjeit. Ugyanakkor nem valószínű, hogy ez megtörténhet, mert a legtöbb Windows és Mac OS felhasználó egyébként is használ vírusirtó szoftvert a számítógépén.