A mikrofonom nem működik, vagy nagyon halk

 • Ellenőrizze, hogy a mikrofon a megfelelő aljzathoz van-e csatlakoztatva.

  A legtöbb számítógépen három vagy több, hasonló kinézetű hangaljzat található, ezért ellenőrizze, hogy a mikrofont a megfelelő aljzathoz csatlakoztatta-e. A mikrofoncsatlakozó általában rózsaszín színű, és egy mikrofon ikon látható a csatlakozó mellett.

  Más esetekben a csatlakozók nincsenek megfelelően felcímkézve. Például a mikrofoncsatlakozón a „Line Out” csatlakozó felirata látható, és fordítva. Ebben az esetben próbálja meg másik aljzathoz csatlakoztatni a mikrofont.

 • Ellenőrizze, hogy a mikrofon nincs-e lenémítva a beállításokban

  Lehetséges, hogy a mikrofonbemenet el van némítva, vagy a hangerő túl alacsonyra van állítva a rendszerbeállításokban.

  1. A felső panelen jobb egérgombbal kattintson a hangszóró ikonra, majd válassza a Hangerőszabályzó megnyitása menüpontot. Ha a panelen nincs hangszóró ikon, nyomja le az Alt-F2 billentyűkombinációt, majd írja be a gnome-volume-control parancsot, és kattintson a Futtatás gombra.

  2. A Hangerőszabályzó megnyílásakor kattintson a Beállítások gombra, és győződjön meg, hogy a mikrofonbeállításokhoz tartozó összes elem be van jelölve. Kattintson a Bezárás gombra a visszatéréshez a hangerőszabályzóhoz.

  3. A Lejátszás lapon győződjön meg arról, hogy semmilyen mikrofonbeállítás ne legyen lenémítva és a hangerő minél magasabb legyen az ön igényeinek megfelelően. Ha a mikrofon le van némítva, a hangszóró ikon piros kereszttel lesz áthúzva a mikrofon csúszkája alatt; kattintson az ikonra a némítás megszüntetéséhez.

  4. Szükséges lehet több beállítás megváltoztatása ahhoz, hogy a mikrofon megfelelően működjön. Például a Mic Boost és az External Amplifier beállítások a Kapcsolók lapon, és a Mic Select beállítás a Beállítások lapon, mind hatással vannak a mikrofon hangerejére.

 • Ellenőrizze, hogy a mikrofon hangereje megfelelő-e

  Néhány mikrofon beépített hangerőszabályzóval rendelkezik. Ellenőrizze, hogy a mikrofon hangereje megfelelő legyen.

 • Ellenőrizze, hogy a hangrögzítő programban megfelelő-e a felvétel hangereje

  Néhány hangrögzítő alkalmazás lehetővé teszi a mikrofon hangerejének megváltoztatását. Ellenőrizze, hogy a hangerő-beállítások megfelelők-e az alkalmazásban.