Zenelejátszás

Hangfájlok lejátszására a Rhythmbox (AlkalmazásokHang és videóRhythmbox zenelejátszó) és a Médialejátszó (AlkalmazásokHang és videóMédialejátszó) alkalmazásokat használhatja.

A hangfájlokra történő dupla kattintáskor a Médialejátszó nyitja meg a hangfájlokat, de nagyobb zenei gyűjtemények kezelésére a Rhythmbox alkalmazás megfelelőbb.

A Rhythmbox képes hang CD-k lejátszására, és MP3 lejátszók kezelésére. Egy CD behelyezésekor automatikusan meg kell nyílnia.

További információkért tekintse meg a Rhythmbox kézikönyvét.

Hogyan előzhető meg a CD-k automatikus lejátszása?

A Rhythmbox a hang CD-k a számítógép CD-olvasójába behelyezésekor automatikusan elkezdi a CD-k lejátszását.

Ennek megakadályozása érdekében nyissa meg saját mappáját a felső panelről a HelyekSaját mappa menüpont kiválasztásával. Ezután válassza a SzerkesztésBeállítások menüpontot, majd az Adathordozó fület. Válassza a Ne tegyen semmit lehetőséget a CD hang beállításnál. Végül nyomja meg a Bezárás gombot.

További információkért nézze meg a Nautilus beállításai című fejezetet.

Egyes zeneszámok címei/albumborítói hiányoznak, vagy hibásak

A zenelejátszó alkalmazások képesek letölteni az albumborítót és egyéb információkat az internetről. Ha ezek az információk hiányosan jelennek meg, győződjön meg róla, hogy csatlakozott-e az internethez.

Néha a zenelejátszó alkalmazás nem képes helyesen azonosítani egy-egy albumot vagy zeneszámot. Ebben az esetben a helyes információkat egy címkeszerkesztővel a zeneszámhoz adhatja, például a Cowbell vagy az EasyTAG programokkal. Néhány zenelejátszó saját címkeszerkesztővel is rendelkezik.

Ha csak az albumborító képe hiányzik:

  1. Az albumborító képét megtalálhatja az interneten. Az Amazon és más zeneforgalmazással foglalkozó honlapok legtöbbször elérhetővé teszik az albumborító képét; jobb egérgombbal kattintson a képre, majd a kép mentéséhez válassza a Kép mentése más néven menüpontot.

  2. Nevezze át a képfájlt cover.jpg névre, majd másolja be a képet abba a mappába, mely az album zeneszámait tartalmazza.

  3. A Rhythmbox és más zenelejátszó alkalmazások a következő zeneszámra lépéskor megjelenítik a megfelelő borítót.

A Rhythmbox és néhány más zenelejátszó alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy fogd és vidd művelet segítségével elhelyezhesse az albumborító képét a borítót megjelenítő képernyőterületre, így felvehető vagy megváltoztatható egy album borítója.