Mi az a munkaterület, és mire használható?

Munkaterület-váltó gomb

A munkaterületek az asztalán lévő ablakok csoportosítására szolgálnak Ezek a virtuális asztalok megnövelik a munkaterülete méretét. A munkaterületek célja a zsúfoltság csökkentése, és az ablakok közti navigáció megkönnyítése.

A munkaterületeket munkája rendszerezésére használhatja. Például az egyik munkaterületre elhelyezheti a kommunikációval kapcsolatos ablakokat, mint az e-mail és csevegés, a másikra pedig a munkájával kapcsolatos ablakokat. A zenelejátszó pedig a harmadik munkaterületre kerülhet.

Nyissa meg az Indítót, és kattintson az alján lévő munkaterület-váltó gombra. Alapesetben az Ubuntu négy munkaterületet jelenít meg, két sorban és két oszlopban. A munkaterületek számának módosításához:

Munkaterületek számának módosítása

  1. A Dashban nyisson meg egy Terminált.

  2. A sorok számának módosításához adja ki a következő parancsot úgy, hogy az utolsó számot a kívánt értékre módosítja. Végül nyomja meg az Enter billentyűt.

    gsettings set org.compiz.core:/org/compiz/profiles/unity/plugins/core/ vsize 2
  3. Az oszlopok számának módosításához adja ki a következő parancsot úgy, hogy az utolsó számot a kívánt értékre módosítja. Végül nyomja meg az Enter billentyűt.

    gsettings set org.compiz.core:/org/compiz/profiles/unity/plugins/core/ hsize 3